Koronavirüs Çankırı'da patladı! 400 Testten 85'i pozitif çıktı!

Koronavirüs Çankırı'da patladı! 400 Testten 85'i pozitif çıktı!

Çankırı'da Kurban Bayramı'nda şehir dışından gelen ziyaretçi trafiği ve düğün sezonunun açılması sonrasında yaşanan Covid-19 patlaması başta şehir merkezi olmak üzere Kurşunlu ve diğer ilçelerde de etkisini yoğun olarak gösteriyor.

Edinilen son dakika bilgisine göre Çankırı Devlet Hastanesi'nde müracaat eden 400 hasta üzerinden yapılan Covid-19 test sonuçlarından 85'inin pozitif çıktığı öğrenildi. Hastanede geçen haftadan itibaren rutin ameliyatların yapılmadığı ve Genel Cerrahi'ye ait ameliyathanenin corona hastaları için 'yoğun bakım ünitesi'ne çevrildiği öğrenildi.

HASTALARIN DURUMU İLK VAKALARDAN DAHA VAHİM
Öte yandan yine elde edilen bilgilere göre, testleri pozitif çıkan koronavirüslü hastaların durumları, virüsün ilk yayıldığı günlerde vücutta yaptığı tahribattan çok daha ileri düzeyde olduğu yönünde. İddialara göre test sonuçları pozitif çıkan hastaların tamamına yakınının yataklı tedaviye ihtiyaç duydukları ve Çankırı Devlet Hastanesi'nin sahip olduğu imkanlar çerçevesinde bazı sıkıntılar yaşadığı da ifade ediliyor. Bu çerçevede bugün sabah itibariyle Genel Cerrahi servisinin bir bölümünün 4 yataklı yoğun bakım ünitesine çevrildiği de edinilen bilgiler arasında.

abdullah-karasahin-akp-kursunlu-ilce-baskani-cankiri-sozcu-18-resim-0121.jpgÇANKIRI'NIN İLÇELERİ DE KORONAVİRÜS PATLAMASI YAŞIYOR
Koronavirüs salgını ile sadece Çankırı Merkez boğuşmuyor. Çankırı'nın ilçeleri de koronavirüs tehdidi ile karşı ğkarşıya. Geride bıraktığımız hafta itibariyle Kurşunlu'da  Perşembe günü 2 ve Cuma günü 3 olmak üzere 5, Orta ilçesinde 2 ve Çerkeş'de 1 koronavirüslü hasta olmak toplamda 8 kişi yaşamını yitirdi. Kurşunlu'da isimlerine ulaştığımız Ayşe Yıldırım, Mustafa Turakoğlu, Şahsenem Özdemir (78) ve Ramazan Arslan (56) vefat ederken, Orta'da Fikri Akpınar ve Hayriye Canbaz, Çerkeş'de Songül Attepe (41) Koronavirüs nedeniyle yaşamlarını yitirdiler.

Öte yandan AK Parti Kurşunlu İlçe Başkanı Abdullah Karaşahin'in (solda) Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve evinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler