Koronavirüs'ün Çankırı'da ne kadar ciddiye alındığının göstergesidir bu kareler

Koronavirüs'ün Çankırı'da ne kadar ciddiye alındığının göstergesidir bu kareler

Aynı gün ve aynı saatlerde yapılan iki toplantıdan yansıyan kareler... Fotoğraflara bakıldığında koronavirüsün İstanbul'da hayli ciddiye alındığını gözlemlerken, Çankırı'da koronavirüsün çok da ciddiye alındığını söylemek pek mümkün olmasa gerek...

Dünyayı saran koronavirüs belasının ülkemizde de giderek yaygınlaşması üzerine 81 il Valisi başkanlığında dün sabah aynı saatlerde gerçekleştirilen İl İdare Kurulu toplantısı Çankırı'da Vali Hamdi Bilge Aktaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantı sonrası basına yansıyan fotoğraf kareleri, aynı saatlerde İstanbul'da yapılan toplantının da görüntülerinin medyaya yansıması sonrasında ortaya düşünülmesi gereken acı bir gerçeği de ortaya çıkardı.

İSTANBUL VALİSİ, BELEDİYE BAŞKANI VE BÜROKRATLAR TOPLANTIYA
MASKE İLE KATILIRKEN, ÇANKIRI'DA BOŞVERMİŞLİK BELGELİ!
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve toplantıya katılan bürokratların tamamı maske ile toplantıya katılırken, Çankırı'daki benzer toplantıda ne Vali Aktaş'da, ne de belediye başkanı Esen ile diğer bürokratlarda maske yok!

ŞEHRİN VALİSİ, ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANI ÖRNEK DAVRANIŞ SERGİLEMEZ İSE;
VATANDAŞ GETİRİLEN KURALLARA UYAR MI?
Koronavirüs salgını ile ilgili ülke genelinde vatandaş tarafından yerine getirilmesi gereken kurallar ardı ardına ilgili birimler tarafından açıklanıyor ve çok sayıda vatandaş bu kurallara uyarken, ya da uyma gayretinde bulunurken, etkili ve de yetkililerin sergilemiş olduğu bu ya da benzeri görüntüler, vatandaşın kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor.

Koronavirüs mikrobunu ciddiye alıyorsanız, bunu yaptığınız icraatle ve vatandaşın karşısına çıktığınız duruşma göstermek zorundasınız.

 

cankiri-il-idare-kurulu-toplantisi-resim-012.jpg

Aşağıdaki fotoğraf karesi de İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen il idare kurulu toplantısı!

istanbul-toplanti-resim-01222.jpg

TOPLANTI İLE İLGİLİ VALİLİK BASIN BÜROSU'NUN AÇIKLAMASI
İl İdare Kurulu, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayımlanan şehirlerarası otobüs yolcu taşımacılığı ile ilgili genelge diğer Koronavirüs tedbirlerini görüşmek üzere Vali Hamdi Bilge Aktaş başkanlığında toplandı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Aktaş’ın yanı sıra Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek ve daire amirleri katıldı. Toplantıda virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için şehirlerarası yolcu taşımacılığı ile ilgili olarak ek tedbirlerin alınması konuları görüşülerek çeşitli kararlar alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler