'Köylü' kadar başına taş düşsün!

'Köylü' kadar başına taş düşsün!

AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, beraberinde AKP'li teşkilat mensupları ve İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte uzun süredir 'köy' ziyaretleri gerçekleştiriyor. Ziyaretlerin bazılarına bölgenin diğer milletvekili M. Emin Akbaşoğlu da katılıyor

Uzun süredir başta Çankırı Merkez'e bağlı köyler olmak üzere diğer ilçelere bağlı köyleri de ziyaret eden TBMM AK Parti Çankırı Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Salim Çivitcioğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımla büyük bir gafa imza attı!

Çivitcioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Ziyaretlerimizde bizlere eşlik eden tüm teşkilat mensuplarımıza ve bizleri bağrına basan tüm köylü vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" derken, ziyaret ettiği köylerdeki vatandaşlar için 'köylü' (!) yakıştırması yapması hoş karşılanmadı!

Milletvekili Çivitcioğlu'nun o paylaşımı:

salim-koylu-vatandaslarimiz-resim-08.jpg

SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİ VATANDAŞINI 'KÖYLÜ-KENTLİ' OLARAK AYIRAMAZ!

AK Parti'nin Çankırı milletvekilleri kendi aralarında adeta 'gaf' yapma yarışı içerisindeler! Partinin Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu'nun yerel seçimler öncesi Yapraklı'da vatandaşın karşısına çıkarak asgari ücretle ilgili değerlendirme yaparken işi 'çay-simit hesabı'na getirerek açıklamaya çalışması bırakın ülke gündemine oturmayı Avrupa medyasında dahi eleştirilmişti!

Çankırı'nın diğer milletvekili Salim Çivitcioğlu da, gerek ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz, gerekse devletin biten kaynakları karşısında çaresiz kalan AKP Hükümeti'nin yatırım ve ödenekleri kısması sonucu, seçildiği günden bu yana şehrine 'fidan' (!) dahi dikememiş bir siyasetçi olarak tarihin sayfalarında yerini alacak olması kendisini telaşlandırmış olmalı ki; Meclis'in de tatil olması nedeniyle vaktini dağlara-taşlara ve de köy ziyaretlerine ayırmış durumda!

Halkın oylarıyla seçilmiş milletvekilinin vaktini nasıl değerlendireceği konusunda bizlere laf düşmez! Lakin vatandaş olarak da bir milletvekilinin, seçildiği bölge ile ilgili yaptığı çalışmalar, ortaya koyduğu hizmetlerin takibi de nacizane bizlerin mesai kapsamı dahilinde!

Merkez ve ilçelere bağlı köy ziyaretlerine başladığı ilk günden itibaren sosyal medya hesaplarını yoğun bir şekilde kullanan milletvekili Çivitcioğlu'nun Çerkeş'de gerçekleştirdiği 'köy' ziyaretleri sonrasında yaptığı yukarıdaki paylaşımda kendisine oy vererek TBMM'ye gönderen vatandaşının bir kısmına onların gıyaplarında 'köylü' (!) diyerek hitap etmesi, 2019 yılında yakasında milletvekili rozeti taşıyan kişiye hiç mi hiç yakışmadı!

Yakıştığını da kimse söylemesin!

Bu sayfalardan sayın milletvekilini vatandaşına karşı kullandığı 'ayrımcı' ve 'ötekileştirici' dil için şiddetle kınıyor, kendisini o vatandaşlarımızdan ÖZÜR dilemeye davet ediyoruz...

Hem de ivedilikle...

Bizler AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun vatandaşa 'köylü' (!) değerlendirmesi yapmasını 'dede'den kalma binlerce dönüm toprak sahibi bir aileden gelmeye ve 'köy sahibi' olmayla da ilintili olduğunu düşünüyoruz!

Öyle ya; 'Köy ağası' Dede'nin torunu, 'köy ağası' Baba'nın oğlu olunca yılların getirdiği 'ağız alışkanlığı' içerisinde karşındaki vatandaş için de 'Köylü' (!) dersin olur biter!

Sayın milletvekiline bizler bu sayfadan şu hatırlatmayı da yapmadan geçmeyeceğiz: 

- Biz de sana 'milletvekili' olamazsın dememiştik!

...

Sözcü18

SON DAKİKA

'KÖYLÜ' GİTTİ 'KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİMİZ' GELDİ!

AKP Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu sabah saatlerinde Akçavakıf köyüne yaptığı ziyaret sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yukarıdaki yazımızda işaret ettiğimiz 'köylü' yakıştırması (!) haberimiz sonrası yerini 'kıymetli hemşehrilerimiz'e bıraktı!

Milletvekili Çivitcioğlu paylaşımında; "Akçavakıf köyümüzdeyiz. Köy meydanında kıymetli hemşehrilerimiz ile beraber ihtiyaçları ve çalışmaları istişare ettik." dedi!

İşte o paylaşım:

salim-hemsehri-dili-degisti-cankiri-akp-resim-08.jpg

MİLLETVEKİLİ ÇİVİTCİOĞLU
YENİDEN 'KÖYLÜLER'E DÖNÜŞ YAPTI!

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu yaklaşık bir saat önce Twitter'dan yaptığı iki paylaşımda, ziyaret ettiği Aşağıçavuş ve Handırı ile ilgili izlenimlerinde yine 'Köylüler' (!) ifadesini kullandı.

Çivitcioğlu paylaşımında; "Handırı köyümüzdeyiz. Köylülerimize köyde yapılması gerekli olan çalışmalar hakkında fikirlerimizi ilettik, yapılacakları konuştuk. Bizleri sevgiyle karşılayan köy halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

İşte o paylaşım: 

koylu-salim-handiri-cankiri-twitter-resim-0800.jpg

Milletvekili Çivitcioğlu'nun Aşağıçavuş köyü ziyareti ile ilgili paylaşımı:

cankiri-asagicavus-salim-civitcioglu-resim-08.jpg

CUMHURİYET'İN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN
"KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR" İLE ŞAHSINIZIN BEYANI 'KÖYLÜ'
AYNI DEĞERDE DEĞİL!
BUNU NE BİZ YERİZ NE DE ÇANKIRILI YER SAYIN MİLLETVEKİLİ!

salim-koylu-milletin-efendisidir-cankiri-sozcu18-resim-08.jpg

AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, haberimizin yayımlandığı sabah saatlerinde gerçekleştirdiği günün ikinci ziyaret noktası olan Ahlat köyü ile ilgili paylaşımında; "Köylü, milletin efendisidir." Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz sözü ile Şehrimize hizmetkâr olmaya devam ediyoruz. Sabah saatinde bizleri muhabbetle karşılayan köy halkımıza teşekkür ediyorum." derken aklınca haberimize 'göndermede' bulunuyordu!

Lakin sahip olduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait olan "Köylü, milletin efendisidir" sözü ile AKP'li milletvekilinin 'köylü' ya da 'köylüler' sözü birbirine paralellik arzeden bir durum değil!

Şöyle ki; Gazi Atatürk kurduğu cümlede; Üzerine basa basa 'Köylü, milletin efendisidir' derken, milletvekili Çivitcioğlu ziyaret ettiği köylerde kendisine hürmet eden, onu ağırlayan insanlara 'Köylüler' ve de 'Köylü' diyerek kendisinin öncelikli olarak 'Köylü' olmadığını, 'Şehirli' ya da 'Kentli' olduğunu belirten ve araya 'mesafe' koyduğunu açık ve net olarak belirten bir durum yaratma gayretinde olmuştur...

Bulunduğu konum itibariyle; Sırf kendisine benzemiyor, etnik ve coğrafi kökeni farklı diye bir kişi ya da gruba "köylü" ismini takarak bunu 2019 yılında dile getirmesi olayını Sayın Milletvekili ve kendisini destekleyenler 'normal' karşılayabilirler! Lakin bu durumu başta da ifade ettiğimiz gibi hiç kimse SA-VU-NA-MAZ!

Ve Sözcü18 Haber Merkezi olarak Sayın Milletvekili'ne çağrımızı tekrarlıyoruz:

- ÖZÜR DİLEMELİSİNİZ! HEM DE ACİLEN...

Dilemeyebilirsiniz de! O da sizin bileceğiniz bir durum! 

'Paşa gönlünüz bilir' (!) der geçeriz ve noktayı koyarız:

- NE YAPSA YERİDİR... NE DE OLSA AĞA BEBESİDİR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
38 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler