Koza İpek'e ikinci baskın!

Koza İpek'e ikinci baskın!

Koza-İpek Holding’in Ankara’daki binasında ikinci kez arama yapıldığı belirtildi.

Reuters'ın haberine göre Koza-İpek Holding'e ikinci baskın yapıldı Baskının gerekçesi olarak 'ekiplerin soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için şirketin gelir-gider faturalarına ihtiyaç duyulmasından dolayı' geldikleri belirtildi. Konuyla ilgili olarak Koza-İpek'ten "Yapılan işlemlere ve verilen kararlara karşı her türlü hukuki yollara başvurulacaktır" açıklaması yapıldı.

Gruba bağlı medya şirketlerinden Bugün TV, Twitter adresi üzerinden baskını duyurdu ve bir fotoğraf paylaştı. Grubun kanalları baskını canlı yayında verirken, Bugün gazetesi de baskını sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.

"GELİR-GİDER FATURALARI GEREK DUYULMASINDAN DOLAYI..."
Grup bünyesindeki Bugün gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt Reuters'a telefonda yaptığı açıklamada, alınan ikinci bir arama kararı ile şirketlerin gelir gider faturalarına el konulması amacıyla Koza Altın ve Koza Metal'de arama yapıldığını söyledi. Başyurt tarafından bir kopyası Reuters'a iletilen Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği kararında, "Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması için gelir gider faturalarına ihtiyaç duyulduğundan Koza Altın İşletmeleri ve Koza Anadolu Madencilik isimli şirketlerin bulunduğu Koza İpek Holding AŞ Merkez Binası ...adresinde arama yapılmasına..." denildi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ'
Kararın, "Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli hamdi akın İpek hakkında Fethullah Gülen terör örgütü yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında" alındığı belirtildi.

Koza İpek Grubu’nun Bugün, Kanaltürk gibi medya kuruluşlarının aralarında bulunduğu 23 şirkete yönelik baskının gerekçelerinden ilkini‘teröre finansman’ iddiası oluşturmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler