Küçükyakalı köyünün yol ve su sorunu TBMMde

Küçükyakalı köyünün yol ve su sorunu TBMM'de

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Şabanözü ilçesine bağlı Küçükyakalı köyünün sorunlarını TBMM'ye taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı'nın Şabanözü İlçesine bağlı Küçükyakalı Köyü'nün sorunlarını TBMM'ye taşıdı. Hemşerimiz Öğüt, hazırladığı soru önergesiyle İçişleri Bakanı Muammer Güler'e köy sakinlerden kilit taş döşenmesi için para toplandığını ancak  köyün girişindeki 500 metrelik bölüme taş döşenerek çalışmanın yarıda bırakılmasının gerekçesini sordu.
 
İçişleri Bakanlığı'nda kendisine iletilen bilgide , Küçükyakalı sakinlerinden 5000 TL köy katkısı alındığının belirtildiğini ifade eden CHP'li Öğüt, "Ne var ki aradan geçen zaman içinde toplanan paraya rağmen Küçükyakalı - Şabanözü arası yolda kilit taşı yapımında hiçbir gelişme olmadığına ilişkin bilgiler tarafıma ulaşmıştır" dedi.
 
Köydeki su sorununa da değinen hemşerimiz Öğüt önergesinde, "İçme suyuyla ilgili verdiğimiz önerge sonrası bölgede103metre sondaj yapılmış ve 10 bin TL katkı payı da verilmiştir ancak sondajda bulunan su halen köy deposuna bağlanmamıştır" ifadelerine yer verdi.
 
Öğüt şu soruları yöneltti:
 
1) Bir önceki önergemize gelen yanıtta, Küçükyakalı Köyü'ne Özel İdare tarafından 30 bin TL ödenek tahsis edildiği ve köy halkından da 5 bin TL köy katkısı alındığı belirtilmiştir. Toplamda 35 bin TL olan bu tutar nereye harcanmıştır?
2) Köy halkının başlıca talepleri arasında bulunan Küçükyakalı - Şabanözü arası yolda kilit taşı yapımı konusunda neden bir gelişme kaydedilmemiştir; ne zaman yapılması planlanmaktadır?
3) Hükümet üyelerinin "İçme suyu sorunu olan köy kalmadı" açıklamalarına ve köy halkının 3 yıldır süren çabalarına rağmen Yapılan sondaj çalışması neticesinde bulunan su hala köy deposuna bağlanmamıştır. Bunun gerekçesi nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler