Kültür Turizm Bakanı Ersoy Çerkeş'de

Kültür Turizm Bakanı Ersoy Çerkeş'de

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karaelmas Ekspresi güzergahındaki Çerkeş'in tarihi mekanlarından Işıklar Konağı'nı, 4. Murat Camisi'ni, Sultan Murad Hamamı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ankara Garı'ndan hareket eden, yakın zamanda da Ankara-Zonguldak hattında hizmet vermeye başlayacak Karaelmas Ekspresi'nin Kalecik ve Çankırı'dan sonra üçüncü durağı olan Çankırı'nın Çerkeş ilçesine gelen Bakan Ersoy, ilçenin tarihi yerlerini gezdi.

1800'lü yıllarda yapılan, restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılması hedeflenen Işıklar Konağı'nı gezen Ersoy, incelemelerin ardından Padişah IV. Murad'ın 1638'de çıktığı Bağdat Seferi zamanında yaptırdığı Sultan Murad Hamamı'nın durumu hakkında Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'dan bilgi aldı.

Ersoy, IV. Murad Camisi'ndeki Piri Sani Mustafa Çerkeşi Türbesi'ni ziyaretinin ardından Çerkeş Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Bakan Ersoy'a, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve bazı bürokratlar eşlik etti.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı törende yaptığı konuşmada; "Kadim bir Medeniyete-Tarihe sahip olan ilçemiz Çerkeş’de bugün Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u, Bakan Yardımcımız  Sayın Nadir Alparslan’ı ve beraberindeki heyeti misafir ettik. Restore çalışması devam eden Işıklar Konağı, IV. Murad hamamı, Çarşı merkezinde yapılacak olan sokak sağlıklaştırılma çalışmalarını ve Pir-i Sani Camisi ve türbesini yerinde inceleyerek, belediyemizin vizyon projelerinden biri olan Çerkeş Kültür Merkezi’nin temel atma törenini gerçekleştirdik. Katılımlarından dolayı Çankırı Valimiz Sn. Abdullah Ayaz’a,  AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Sn. Muhammed Emin Akbaşoğlu’na, Çankırı Milletvekilimiz Sn. Salim Çivitcioğlu’na, AK Parti İl Başkanımız Abdulkadir Çelik’e ve kıymetli teşkilatına, AK Parti Çerkeş İlçe Teşkilatımıza, İl ve  ilçelerimizin değerli Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine, muhtarlarımıza ve kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.

cerkes-kara-tren-hasan-sopaci-resim-01222.jpg

whatsapp-image-2020-10-26-at-20-57-53.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler