Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivaline hazır

Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivaline hazır

6-7 Ağustos günleri yapılacak olan 5. Kurşunlu Bal

ve Gençlik Festivalinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Kurşunlu Belediyesi ve Kurşunlu Gençliği Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin düzenlediği Kurşunlu 5. Bal ve Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında son gün olan Cumartesi akşamı verilecek konserin sanatçı konukları ise Oğuz Yılmaz ve Nez.

Festivalin ilk günü olan 6 Ağustos Cuma akşamı Kurşunlu Gökkuşağı Tiyatro topluluğunun Halk Eğitim Merkezi salonundaki gösterisi saat 20.00'de başlayacak.

7 Ağustos Cuma günü saat 10.30'da Atatürk Anıtına çelenk koymanın ardından, mehteran eşliğinde festival alanına kortej yürüyüşü gerçekleşecek. Şehitlik Parkında gerçekleşecek olan mehteran gösterisi ve konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi festivalin konuklarının beğenisine sunulacak.

Festival kapsamı içerisinde düzenlenen bal yarışmasının ödül töreni ve dereceye giren balların oluşturduğu standların gezilmesinden sonra davetlilere verilen yemek ikramı saat 13.15'de.

Yemek sonrası ise akşam saat 19.30'da sahne alacak olan Nez ve Oğuz Yılmaz'ın konseri öncesi yerel sanatçıların programları ile davetliler müzik ve eğlenceye doyacaklar. Festival gece Kurşunlu Futbol sahasında gerçekleştirilecek konserle sona erecek.

BAŞKAN DOĞU: FESTİVAL, HER YIL
ARTAN BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞİYOR

Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali ile ilgili olarak düşüncelerini aldığımız Belediye Başkanı İbrahim Doğu "Özellikle bölgemizdeki bal üreticilerinin yıllık üretimlerine büyük katkısı olduğunu gözlemlediğimiz festivalimiz, her geçen yıl giderek büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Bölgemizde üretilen balın marka değerinin oluşması yönünde her geçen yıl mesafe katettiğimizi görüyorum. Bu durumun gelecekte Kurşunlu ekonomisinin canlanmasında önemli bir öğe olarak karşımıza çıkacak. Bunun yanı sıra gençlerimizin çeşitli aktivitelerle sergilemiş oldukları performanslarının festival etkinlikleri çerçevesinde halkımıza sunulması da sosyal yapımızdaki erezyonun önlenmesine katkı sağlaması açısından oldukça önemli. Bütün bunları yan yana getirdiğimizde ilçemizde gerçekleşen festival mana ve işlevsel olarak görevini yerine getirdiğini düşünüyorum. Bizimle böylesi bir etkinliği paylaşmak isteyenleri Kurşunlu'ya davet ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler