Kurşunlu Devlet Hastanesi'ndeki 'mobbing' ve 'iftira' iddiası mahkemelik oldu!

Kurşunlu Devlet Hastanesi'ndeki 'mobbing' ve 'iftira' iddiası mahkemelik oldu!

Kurşunlu Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanı M.K, aynı kurum içerisinde İdari ve Mali İşler Müdürü S.S.K hakkında kendisine 'mobbing' uyguladığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

Çankırı'ya bağlı Kurşunlu ilçesinde hizmet veren Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanı M.K., kendisine "iffetsizsin" dediği ve mobbing uyguladığı iddiasıyla İdari ve Mali İşler Müdürü S.S.K hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan şikayetle birlikte yapılan soruşturma sonunda dava açılmasına karar verildi.

Sağlık çalışanı M.K. Kurşunlu Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede; "Yaklaşık üç yıldır Kurşunlu İlçe Devlet Hastnesi'nde Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'nde görev yapmaktayım. Ayrıca yatan hasta servisi ve acil servisde, ayda toplam iki ya da üç nöbet tutmaktayım. 17.05.2019 tarihinde serviste nöbetçiyken hastane yemekhanesinde hastane yemeğini yemediğim için erkek arkadaşım bana, nöbetime yemek getirmiş ve yaklaşık 45 dakika yemek yedikten sonra gitmiştir. Bu esnada işimi aksatacak herhangi bir durum olmamıştır. Nöbetimi eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde teslim ettim. 20.05.2019 tarihi saat 15:13'te Kurşunlu ilçe Hastanesi idari ve mali işler müdürü ... numaralı telefonumdan ...... şahsıma ait ... numaramı aramıştır. Bana ithafen şunları söylemiştir: "Erkek arkadaşın mı ne haltsa hastaneye gelmiş, ben seni daha önce de uyardım. Sözlerim para etmiyorsa tayinini iste çek git kızım, iffetsizsin, böyle konuşmalar duymuycam, ayda kaç nöbet tutuyorsun: -"iki" cevabını verdim. "Bundan sonra sana nöbet yok, tutacak nöbeti bulursan erkek arkadaşın gelsin bakalım, iznin bitince benimle yapacağın konuşmaya kendini hazırla" diye bir olanca gücüyle bağırarak konuştu. Ben kendisine cevaben "Kendimden ve erkek arkadaşımdan şüphem olmadığını, seviyeli bir şekilde nöbetime devam ettiğimi, hastalarımla ilgilendiğimi, sadece yemek yediğimi" belirttim.

Sonrasında telefonumu kapatınca kendisine whatsapp mesajı olarak "Ağır ithamlarda bulundunuz ..... Bey, ben ve erkek arkadaşım kendimizi bilen insanlarız, çok rahatsız oluyorsanız bir daha erkek arkadaşım hastaneye gelmez" şeklinde iki adet mesaj gönderdim. Ancak kendisi cevaben "Mesajlarınız okunmadan silinmiştir" şeklinde cevap yazmış.

Bu durumlar özel hayat ile ilintili olduğu ve şahsımca erkek arkadaşım ..... hastane içerisinde yapılacak ya da yapılmayacak davranıların idrakinde olduğumuzdan, kendisini bilen seviyeli davranışlar gösteren insanlar olduğumuzdan, bana iffetsiz demeye, benim tayin isteyeceğim zamana karışmaya, benimle konuşmaya kendini hazırla şeklinde tehdit etmeye, mobbing uygulamaya, iftira atmaya, namusuma, şerefime, onuruma, kişiliğime, karakterime, kadınlık gururuma söz etmeye, kimsenin özel hayatına karışmaya hakkı olmadığı için kendisinden şikayetçiyim. Beni hastanede iffetsizlikle suçladığı için kamera kayıtlarının incelenmesini talep ediyor ve bu durum ispatlanmadığı takdirde kendisinden yargı yoluyla davacı ve şikayetçi olacağım.

Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim. 22.05.2019"

Sağlık çalışanı M.K'nin Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesi:

cankiri-kursunlu-devlet-hastanesi-sikayet-dilekcesi-resim-01211.jpg

sikayet-dilekcesi-resim-01222.jpg

ŞİKAYETÇİ SAĞLIK ÇALIŞANI M.K. SÖZCÜ18'E KONUŞTU
Yaşadığı olaylarla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan sağlık çalışanı M.K; "Bir kadın olarak bana yaşatılanları onaylamam mümkün değil. Hastane içerisinde görevi 'idari ve mali işler' olmasına karşın, biz sağlık çalışanları üzerinde 'otorite' kurma isteğinin sonucu olarak yapmış olduğu hakaretler dayanılmaz boyutlara ulaştı. Birkaç arkadaşımız bu durumlara dayanamayarak başka yerlere tayin istediler ve gittiler. Kendisinden şikayetçi olduğum müdür bey, sahip olduğu siyasi gücü de arkasına alarak böylesi tutum ve davranış sergiliyor! Öylesine pervasızca davranışlar gösterdi ki; Seçim zamanı hangi partiye oy kullanmam gerektiğini dahi bana telkin etti! Kendisini başta ilçemiz belediye başkanı olmak üzere, bölge milletvekillerimize de şikayette bulundum ancak davranışlarında herhangi bir değişiklik olmadı. Şahsıma karşı yapılan hakaretleri ve mesnetsiz iftiraları yargıya taşıdım. Gerekli gördüğüm takdirde davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar da götüreceğimin bilinmesini isterim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
85 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler