Kurşunlu Söğütsen Seramik'te işçiler 'maaş mağduru'

Kurşunlu Söğütsen Seramik'te işçiler 'maaş mağduru'

Kurşunlu Söğütsen Seramik'te 3 vardiya halinde çalışan yaklaşık 700 çalışan, 2022'nin son 6 ayında yüzde 50 maaşla geçimini sağlamak zorunda bırakılırken 2023'ün Ocak ve Şubat ayı için ise 1 Türk Lirası dahi ödenmedi.

ÇANKIRI'nın Kurşunlu ilçesinde faaliyet gösteren Yıldızlar SSS Holding'e ait olan ancak 400 milyon dolarlık Halkbank kredisini ödeyemediği için atanan 'kayyum' tarafından yönetilen Söğütsen Seramik Fabrikasında 3 vardiya halinde çalışan yaklaşık 700 çalışan, 2022'nin son 6 ayını 'yarım maaş' ile tamamlarken, 2023'ün Ocak ve Şubat ayları için hesaplarına 1 TL dahi yatırılmadığı öğrenildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne içinde bulundukları durumu aktaran fabrika çalışanları; "8 aydan bu yana çilemiz devam ediyor. Geçen yıl Haziran'dan bu yana fabrika yönetimi Ocak ayı başına kadar 'yarım maaş' verdi. Ocak ve Şubat maaşlarımızın tamamını da bugün itibari ile hesaplarımıza yatırılacağını söylemişlerdi. Gün bitti maaşlar yatmadı" dediler.

Fabrikanın 3 vardiya halinde çalışmasına ve zaman zaman da 'mal yetişmiyor' gerekçesiyle mesaiye kaldıklarını ancak fabrika yönetiminin 'mesai ücreti' yerine 'ücretsiz izin' verdiklerini belirtirken "Ülkede yaşanan enflasyon ortada! Evimize ekmek götürmeyi bırakın, bakkalın-marketin önünden geçmeye yüzümüz yok. Esnafa borçluyuz... Veresiye defterlerine yazdırmaktan, çoluk-çocuğumuza harçlık verememekten yaşadığımız sıkıntıları konuşmaktan bıktık ve de yorulduk! Derdimizi aktardığımız siyasiler de derdimize çare olamıyorlar... Bizim feryadımızı duyun" diyerek içinde bulundukları zorluğu dile getirdiler.

FABRİKADA ÜRETİM 2 FIRIN ÜZERİNDEN DEVAM EDİYOR

Öte yandan, fabrika çalışanlarının son 15 gündür maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 'pasif direniş'e geçtikleri ve üretimin 2 fırın üzerinden sürdürüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler