Kurşunlu'daki Söğütsen Seramik A.Ş bir kez daha 'şalter' indirdi

Kurşunlu'daki Söğütsen Seramik A.Ş bir kez daha 'şalter' indirdi

Borçlu olduğu Halkbank A.Ş. tarafından atanan 'kayyum' tarafından yönetilen Yıldızlar Holding'e ait Kurşunlu ilçesindeki Söğütsen Seramik A.Ş. Kargaz'a olan doğalgaz faturalarını ödeyemediği için yaklaşık 900 işçiyle birlikte şalter indirdi.

KREDİ borçları nedeniyle alacaklı Halkbank A.Ş. tarafından atanan 'kayyum' tarafından yönetilen Kurşunlu'daki Söğütsen Seramik A.Ş, ödenmeyen faturalar nedeniyle Kargaz tarafından Kurban Bayramı öncesi doğalgazı kesilince 'şalter' indirmek zorunda kaldı. 

Edinilen bilgilere göre fabrikada çalışan yaklaşık 900 işçi 'ücretsiz izne' ayrılırken, mevcut 4 fırının çalışmadığı ve işyerinde 'sevkiyat personeli' olarak toplamda yaklaşık 20 kişinin çift vardiya sisteminde çalıştığı öğrenildi.

ÇİVİTCİOĞLU: SORUNU AŞMA YÖNÜNDE GAYRET GÖSTERİYORUZ

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu; "Kurban bayramı öncesi ödenmeyen doğalgaz faturaları nedeniyle Kargaz tarafından fabrikanın gazı kesilince haliyle fırınlar çalışamaz duruma düştü! Kayyum idaresine geçtikten sonra fabrikada belirgin bir düzelme görülmüştü. Özellikle pandemi nedeniyle Çin'den yapılan ithalat da sekteye uğrayınca piyasada yeniden pazar payını artıran fabrika, piyasadaki durgunluktan nasibini aldı. Bizlerin de siyasi olarak yaptığımız çalışmalardan sonra sanıyorum önümüzdeki günlerde yaşanan kriz aşılacak ve çalışanlarımız yeniden işlerine dönecekler" dedi.

HAMMADDE SEVKİYATI DÜZENLİ OLARAK SÜRÜYOR

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin halen ücretsiz olarak izne ayrılan fabrika çalışanlarından elde ettiği bilgilere göre; Fabrika sahasına hergün düzenli olarak üretimde kullanılan hammadde sevkiyatının yapıldığı öğrenildi.

Zorunlu olarak 'ücretsiz izne' ayrılan çalışanlar "Fabrika yönetimi sorunları bir an önce aşmalı! Ülkenin içinde bulunduğu durum ortada. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Bizlerin çoluk-çocuğumuzun yüzüne bakacak halimiz kalmadı. Bizler çalışmak ve de üretim yaparak hem kendimize hem de ülkemize hizmet etmek istiyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler