Kurşunlu'ya biri kapalı diğeri açık iki cezaevi projesi

Kurşunlu'ya biri kapalı diğeri açık iki cezaevi projesi

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine biri kapalı diğeri açık 2 cezaevi projesi start aldı. Belediye Başkanı Şakir Kaymak, "Toplamda 4 bin tutuklu ile birlikte 500 kişilik bir istihdam sağlayacak projenin ayrıntılarını paylaştı.

ÇANKIRI'nın Kurşunlu ilçesinde, zamanın Milli Eğitim Bakanı merhum Nevzat Ayaz tarafından 1993-95 yılları arasında yapımı gerçekleştirilen Yatılı Bölge İlköğretim Okulu, Adalet Bakanlığı tarafından projelendirilerek 'kapalı cezaevi'ne dönüştürülecek. Bunun yanısıra yine Kurşunlu ilçesi Büyükgöl mevkiine de 'yarıaçık ceza ve infaz tutukevi' projesi gerçekleştirilecek.

Gelişmelerle ilgili olarak Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, Sözcü18'e yaptığı açıklamada; "AK Parti Grup Başkanvekilimiz sayın M. Emin Akbaşoğlu ve milletvekilimiz sayın Salim Çivitcioğlu ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcımız sayın Oğuz Şükrü Ener’le birlikte yaklaşık bir yıldır Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı nezdinde sürdürdüğümüz ilçemize cezaevi yapımı sürecinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun olduğu yerde 1 kapalı cezaevi yapılmasına; Yine ilçemiz Büyükgöl mevkinde bulunan hayvancılık bölgesi yakınlarında 1 yarıaçık cezaevi yapılması aşamasına geçildi" dedi.

4 BİN TUTUKLU İLE 500 KİŞİLİK İSTİHDAM İMKANI SAĞLAYACAK

sakir-kayak-kursunlu-belediye-baskani-resim-03-001.jpg

Belediye Başkanı Şakir Kaymak; Hazırlanan proje kapsamında her iki cezaevinde toplam 4 bin tutuklu kalacak ve beraberinde yaklaşık 500 personel de istihdam edileceğini belirtti. Başkan Kaymak sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçemize yapılacak ceza infaz kurumları hükümlüsü, çalışanı ve ziyaretçisiyle ilçemizin ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca ilçemizde bulunan Karatekin Üniversitesi Kurşunlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nun Ceza İnfaz Memurluğu Bölümü'nün açılmasına ve diğer bölümlerinin büyümesine de vesile olurken, Kurşunlu Adliyesi'nin de gelişimini katkı sunacak."

cezaevi-proje-kursunlu-cankiri-resim-03.jpg
Kapalı cezaevi proje alanı...

cankiri-kursunlu-yari-acik-cezaevi-resim-03.jpg
Yarıaçık cezaevi proje alanı...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler