Kurşunluya doğalgaz müjdesi!

Kurşunlu'ya doğalgaz müjdesi!

SSS Yıldızlar Holding'in tesislerinde kullanacağı doğalgaz için döşenen boru hattı tamamlandı.

SSS Yıldızlar Holding, üretim aşamasında kullanacağı doğalgaz için düğmeye bastı. Fabrika sınırları içerisine kurulacak olan pompa istasyonu önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyor.

Sözcü18 Haber Merkezine konuşan Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu "Hat bugün için fabrikaya kadar geldi. Pompa istasyonu için projeler hazır. Projenin kabulü ile birlikte istasyon ihaleye kısa sürede çıkacak. İstasyondan ayrılacak bir kol fabrikaya giderken diğer kolun da Kurşunlu ilçemize yönlendirilmesi ile ilgili görüşmelerimiz devam etmekte. Sonucun olumlu olacağını düşünüyorum" dedi.

SSS Yıldızlar Holding'in pompa istasyonu ile ilgili olarak yapacağı harcamanın yaklaşık 1.5 milyon Euro dolayında olduğu öğrenildi.

MAHMUT KASAR: HOLDİNG'İN TÜKETİMİ ÇOK FAZLA OLACAK
Konuyla ilgili olarak Kargaz Çankırı İşletme Müdürü Mahmut Kasar'la yaptığımız görüşmeden ilginç bilgilere ulaştık. İşletme Müdürü Kasar "Yıldızlar Holding'in bizden ilk talepleri saatte 25 bin m3 dolayındaydı. Bugün için bu rakam 70 binlere ulaştı. Pompa istasyonunu biz yapacaktık ancak daha sonra bu projeyi Holding üstlendi. Çankırı'ya kışın en sert gereği günlerde saatte 3 bin m3 gaz girişi olmazken, Yıldızlar Holding projeye dahil ettiği yeni tesisler ile saatte 70 bin m3 gaz kullanacağını bildiriyor. Tartışmasız bölgede en büyük tüketici konumundalar" dedi.

KURŞUNLU İLÇESİ ŞUBAT AYINI BEKLEMEK ZORUNDA
Kargaz İşletme Müdürü Mahmut Kasar "Firma olarak 2011 yılı yatırım programımız henüz belli olmadı. Şubat ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz toplantı ile bu yıl içerisinde yapacağımız yatırım programımız belirlenecek. Gündemimizde Kurşunlu ilçesi de var. Umarım kabul edilen program içerisine alınır" dedi.

ILGAZ'DAN TALEP YOK
Kasar, Tosya ve Kastamonu'ya giden gazın neden Ilgaz'a gitmediği konusunda çok fazla soruya muhatap olduklarını belirterek "Üzülerek ifade edeyim ki Ilgaz'dan böylesi bir talep yok. Siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin baskıları gözardı edilmemeli." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler