Kurşunlu'yu fareler bastı!

Kurşunlu'yu fareler bastı!

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde yaşayanlar başta yaşadıkları evler olmak üzere okullarda, sokaklarda, bağ-bahçeler olmak üzere açık arazide dahi yoğun fare istilası ile karşı karşıya olduklarını dile getiriyorlar.

ÇANKIRI'nın Kurşunlu ilçesinde yaşayanların son günlerde farelerle başı bir hayli belada... Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan ilçe sakinleri; "Evde, okulda, bağda-bahçede her yerde karşımıza çıkıyorlar! Çocuklarımız fare ölüleriyle oynar hale geldi!" diyerek yaşadıklarını dile getirdiler.

Konuyla ilgili olarak ilçede yaşayanlarla yaptığımız görüşmelerde, besi hayvancılığı yapan bir Kurşunlulu yurttaş; "Bu durum yeni değil... Yaz boyunca fareler başımızdan eksik olmadı! Hayvancılık yapıyorum. Damda fare var! Yaylaya hayvan götürüyorum yaylada karşıma fareler çıkıyor! Yetmiyor eve geliyorum evde hanım gün boyu farelerle ilgili yaşadıklarını anlatıp şikayetlerini dile getiriyor! Ne yapacağımızı şaşırdık" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Bölgede geçmiş yıllara göre alışılmadık düzeyde bir fare popülasyonu ile karşı karşıya kalındığını belirten vatandaşlar; "Bölgede gelincik ve yılan sayısı önemli ölçüde azalmış olmalı! Neden derseniz, açık arazideki gelincik yuvalarını bugün fareler istila etmiş durumda! Bunun yanısıra yılanlar da eskisi gibi görünmez oldu! Gelincik ve yılan ortadan çekilince meydan farelere kaldı" dedi.

YETKİLİLER, VATANDAŞIN ŞİKAYETİNİ ÖNEMSEMİYOR!

Vatandaşların bulundukları konutlarda 'fare istilası' ile ilgili yaşadıkları şikayetleri ilettikleri kurumun ilk adresi Kurşunlu Belediyesi... Konuyla ilgili olarak Belediyeyi arayan vatandaşlara belediyeden "Belediye Başkanı ne yapabilir ki? Neden bizi arıyorsunuz?" diyerek tepki gösterirken, bazı okul idarecileri ile TOKİ yönetimi de ortak görüş belirtircesine "Kış gelsin! Havalar soğusun ortada fare mare kalmaz" (!) şeklinde çözüm yolları önermekte!

İLÇEDE FARE İLACI-ZEHİRİ BULMAK MÜMKÜN DEĞİL

Vatandaşlar, dört bir yanı saran 'fareler' ile ilgili şikayetlerini iletecekleri sorumlu bir merci bulamazken, sorunun çözümü ile başbaşa kalmış durumdalar. Çaresiz vatandaş, marketlerden temin ettikleri 'fare yapıştırıcısı' ile sorunu çözebilme yoluna giderken bunun da yeterli olmadığını görmüş durumda. Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bir Kurşunlulu yurttaş "İlçe Tarım Müdürlüğü konuya bu kadar duyarsız kalmamalı! Yerel yönetimle ortaklaşa bir çalışma ile bizlerin bu şikayetini ortadan kaldıracak formülü bir şekilde hayata geçirmeli! Böyle giderse bölgede fareden kaynaklı bazı hastalıklar kendisini gösterebilir! Bu durum da hem ilçe için hem de bu ilçede yaşayanlar için hiç de hoş olmayan sonuçlar doğurabilir" diyerek gelecekle ilgili endişelerini dile getirdi.

Sözcü18'in bu yayınından sonra bakalım Kurşunlu'da 'fare istilası' ile ilgili durumda nasıl bir değişiklik olacak?

İlgiyle takip edeceğiz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler