Levent Göktaş tahliye edildi

Levent Göktaş tahliye edildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Mustafa Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu isimlere mahkemeden 'tutuksuz yargılanmaları' yönünde karar çıktı.

AKADEMİSYEN Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun, 18 Aralık 2002'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın Svilengrad kentinde yakalanmış, 16 Aralık 2022 tarihinde Türkiye'ye getirilmiş ve sonrasında mahkeme kararı ile tutuklanmıştı.

EŞİ ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU: BİZ NE YAŞADIK 20 YIL

Silahlı saldırı sonucu öldürülen Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, yaptığı paylaşımda; "#NecipHablemitoğlu cinayeti davası; tüm sanıkların tutuksuz yargılanması kararı çıktı. İlerleyen zamanda ne olacak bilinmez. Bu durumda ne söylenir onu bilemedim. Bilemedim yani, biz ne yaşadık 20 yıl?" dedi.

Tahliye edilen isimler arasında Levent Göktaş'ın dışında Tarkan Mumcuoğlu'nun da bulunduğu öğrenildi.

MAHKEMEDEN ÇIKAN KARAR

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davada, eski ÖKK MAK Alay Komutanı emekli Albay Levent Göktaş, tetikçi olmakla suçlanan eski Özel Kuvvetçi Tarkan Mumcuoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilişini bizzat duyurduğu Nuri Gökhan Bozkır ve Fikret Emek’in de aralarında bulunduğu 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

10 SANIK YARGILANIYORDU

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin aralarında eski Özel Kuvvetçiler Levent Göktaş, Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır ile eski MİT’çi Enver Altaylı ve Fethullah Gülen ile Mustafa Özcan’ın da bulunduğu 10 kişi hakkında dava açılmıştı.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Göktaş, Mumcuoğlu, Bozkır, Emek, Köstem ve Altaylı’nın "mevcut delil durumunun sanıklar lehine değişmesi ihtimali nedeniyle" tahliyesine karar verdi. Böylece dosyada tutuklu sanık da kalmamış oldu. Tahliye edilen sanıklardan Bozkır, Ukrayna’dayken itiraflarıyla gündeme gelmiş, Bozkır’ın Türkiye’ye getirilmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler