'Liposuction' ile daha ince ve formda bir vücuda sahip olun

'Liposuction' ile daha ince ve formda bir vücuda sahip olun

Bizim için en önemli bütünselimiz olan vücudumuzun her noktasını ele alabilen, estetik cerrahide gelinen son noktayı göz önünde bulundurarak, ciddi bir uzmanlık ve deneyim gerektiren bu operasyon hakkında öncelikli olarak bilmemiz gerekenler...

Liposuction estetik cerrahi alanında tüm dünyanın özellikle de kadınlarımızın bu uygulamanın yarattığı muhteşem etkilerinin sonucunu düşleyerek, en profesyonel kadroya ulaşıp, aynı zamanda sadece görsel ve fiziki değişim seçeneklerinin yanı sıra, gerek psikolojik değişimin yaratacağı mutluluk , gerekse temel sağlık açısından günümüzde tercih edilen cerrahi bir uygulamadır.

Peki bizim için en önemli bütünselimiz olan vücudumuzun her noktasını ele alabilen, estetik cerrahide gelinen son noktayı göz önünde bulundurarak, ciddi bir uzmanlık ve deneyim gerektiren bu operasyon hakkında öncelikli olarak bilmemiz gereken unsurlar nelerdir?

Öncelikle Liposuction nedir?

Türkçe olarak terim karşılığı kısaca yağ dokularının yeniden şekillendirilmesi diyebiliriz. Vücudumuzun her noktasında oluşabilecek, anormal derecede fazla birikmiş olan yağ dokularını alıp vücuttan uzaklaştırmak olarak da özetleyebiliriz. Yapılan cerrahi operasyonun neticesinde vücudumuzu istenilen noktada şekillendirmektir.

Liposuction uygulaması neden tercih edilir?

Liposuction hakkında genel olarak en çok bilenen yağların alınarak vücuttan uzaklaştırılması olarak bilinse de, tam manasıyla yaptırılan işlem vücudumuzda inatla uzun süre kalan yağ dokularının cerrahi bir operasyonla emiliminin sağlanıp, istenmeyen bölgelerdeki yağ dokularının istenilen boyutlara getirilip, estetik bir görünüm sağlanılmasıdır. Liposuction en çok zayıflama açısından tercih edilmesi de bir seçenek olmasıyla birlikte, bölgesel olarak istenmeyen fazla orandaki ısrarlı yağ dokularının, uygulama esnasındaki sıvılaştırma sayesinde istenilen sonuca ulaşılması en doğru amaç diyebiliriz.

Liposuction ameliyatı için uygulama süresi nedir?

Hasta lokal ya da genel anestezi yaptırabilir, bu kriter uygulama yapılacak bölgenin boyutuna, uygulanacak teknik ve uygulama noktalarının çokluğuna göre değişmek ile birlikte ortalama 2 ila 4 saat sürebilen ve en önemlisi de ertesi gün taburcu olabileceğiniz bir cerrahi operasyondur.

Liposuction uygulaması her bölgeye yapılabilinir mi?

Liposuction için seçilen bölgenin kemik, kıkırdak gibi yağ dokusu az olan noktalardan ziyade, uygulamanın amacı olarak daha çok yağlı dokunun olmasını gerektiren bir noktaya işlem sağlanıyor olmasını hedeflemektedir.

Liposuction ameliyatı için vücudumuzda en çok hangi bölgeler tercih edilmelidir?

Uzun yıllarca spor ve diyet aracılığıyla gitmeyen özellikle kadınlardaki kalça, basen ve karın bölgelerinin şekillenmesi, aynı zamanda dengeli bir görünüm noktasında daha fazla tercih edilen bir uygulama haline gelirken, erkeklerimizde yoğunlukla bel, gıdı, göğüs ve göbek çevresi için tercih edilmektedir.

Liposuction uygulaması kaç çeşit yöntemle uygulanmaktadır?

Liposuction yağ alımı açısından farklı yardımcı cihazlarla birlikte uygulanabilir. Uzun süredir tercih edilen lazer liposuction yöntemiyse de, son dönemlerde yine en sık kullanılan uygulama çeşidi olan vaser liposuctiondır.

Lazer Liposuction uygulaması nedir ?

Vücudumuzdaki yapılması istenilen bölgeyi belirledikten sonra o bölgedeki yağ dokusuna uygulanan lazer enerjisiyle birlikte bölgesel incelme sağlamak amaçlı o bölgedeki yağların parçalanarak yok olması ve dokuya esneklik veren hücreleri uyararak aynı zamanda yüksek oranda gerilme ve sıkılaşma sağlayan cerrahi bir uygulamadır.

Vaser liposuction uygulama yöntemi nasıldır ?

Birikmiş inatçı yağ dokularının Ultrasonografi cihazı sayesinde oluşturulan ses dalgalarıyla parçalanılarak eritilmesi ve bu bölgedeki sıvılaşan yağ dokusunun dışarı çıkartılması ile sağlanılan bir uygulamadır. Herhangi bir kesim işlemi sağlanmamaktadır. Uygulama esnasında sinirlere ve damarlara zarar verme riski de bulunmamaktadır.

Vaser liposuction ve Lazer liposuction arasında nasıl bir farklar vardır ?

Lazer liposuction ve Vaser liposuction uygulamasındaki en başlı farklılık deri altındaki yağ hücrelerinin sıvılaştırma sistemlerinin farklı olmasıdır. Lazer liposuction uygulama noktasındaki sarkma durumunun fazlalığı ve operasyondan hızlı bir netice görmek adına Lazer liposuction daha etkili bir uygulama biçimi olarak da tercih edilmektedir. Vaser liposuction hastanın daha geniş alanlardaki çalışmalar için tercih edilmesiyle birlikte , ameliyat süresi bakımından daha kısa süreli bir uygulamadır. Vaser liposuctionda uygulama esnasında ses dalgalarıyla parçalanıp alınan yağlar zarar görmediğinden vücudun farklı noktalarına da yağ hücrelerinin transferi gerçekleştirilebilmektedir.Lazer liposuction işleminde yağ dokuları yüksek ısıda ısıtılıp sıvılaştırma işlemi sağlanılmaktadır dolayısıyla yağ hücrelerinin yapısı bozulduğu için cilt gençleştirme işlemlerinde kullanılmamaktadır. Vaser liposuction işleminde morarma ve şişkinlikler lazer liposuction uygulamasına göre daha az ve seyrektir.

Liposuction ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Cerrahi bir operasyonun ardından oluşabilen ödem ve şişlik gibi etkileri ağrı kesici gibi ilaçlarla geçirilmesi mümkün olduğu gibi, hasta kısa sürede normal hayat akışına dönebilmektedir. Bunların yanı sıra çok sıcak ve nemli ortamlarda bulunmamak iyileşme sürecini hızlandırma açısından olumlu etki yaratmakla birlikte, yine vücudu dik ve doğru acılarda destekleyici şekilde dinlenmek süreci hızlandırmak adına çok faydalıdır.

Liposuction ameliyatı sonrası spor yapılması sakıncalı mıdır?

Liposuction sonrası yapılabilecek egzersiz ve spor aktiviteleri ameliyat sonrasında herhangi bir sakıncası bulunmamakla birlikte, özellikle yüzme ve yürüme gibi kasların tamamını rahatlatan spor aktivitelerinin uygulamasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Liposuction sonrası istenilen görüntüye ulaşma süresi nedir ?

Liposuction gibi ciddi bir uzmanlık ve özen gerektiren bu cerrahi operasyonun hemen ardından kullanımına başlanılan medikal korseyi yaklaşık olarak 3 ila 4 hafta sürekli kullanım sonrasında çıkartmakla beraber istenilen görüntüye kavuşulmuş olup, tüm iyileşme sürecinin tamamlanması hastanın yapısına ve medikal korseyi doğru kullanımına bağlı olmakla birlikte ameliyat sonrası 8 hafta gibi bir zamanda istenilen şekillenmeye kavuşmak mümkün olabilmektedir.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler