Loç Vadisindeki HES şantiyesi mühürlendi

Loç Vadisi'ndeki HES şantiyesi mühürlendi

Loç Vadisi Koruma Platformunun ve Avukat Yakup Okumuşoğlu’nun 15 Ekim 2010 tarihinde ortaya çıkardığı, Cide HES projesinin kaçak olduğuna dair çabaları nihayet sonuç verdi.

Cide Kaymakamlığı'na Kastamonu İl Özel idaresi'nden verilen belgede Cide HES şantiyesinin mühürlenmesi hususunda yılın son günü ve saatlerinde yazı gönderildi. Kaymakamlık, yazının gelmesi üzerine derhal Cide Jandarmasını harekete geçirerek, saat 18.30 civarında Şantiyeyi mühürlettirdi.

Mühür üzerinde; "31.12.2010 Tarih ve 754 Sayılı Kastamonu Özel İl İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün yazıları gereği bu işyerinin faliyetlerini durdurulmuş olup, Cide Kaymakamlığı tarafından mühürlenerek kapatılmıştır. Mühürün izinsiz kırılması ve faliyete devam edilmesi halinde yapılacaktır. 31.12.2010' yazıyor.

Cide HES projesinin imar planı olmadığı, dolayısı ile imar izni de olmadığından kaçak bir hidroelektrik santral yapıldığı da resmen onaylanmış oldu. Cide HES’e vurulan ilk mühürden ve durdurmadan sonra Loç halkı şimdi büyük bir sabırla yürütmeyi durdurma ve ÇED iptal davasının sonuçlanmasını bekliyor.

Kastamonu Cide Loç Vadisinde projelendirilen Cide HES regülatörü, açılan yürütmeyi durdurma ve ÇED iptal davasına,  köylülerin yaz boyunca devam eden dere nöbetine ve İstanbul Tophane Salı Pazarında bulunan Orya Enerji önünde 24 gündür devam eden oturma eylemine rağmen  inşaat devam ediyordu. (Kaynak: kastamonupostasi.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler