Lokomotiv Moskova: 1 - Beşiktaş: 1

Lokomotiv Moskova: 1 - Beşiktaş: 1

Avrupa Ligi H Grubu'nda Lokomotiv Moskova ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı.

Kara Kartal liderlik maçına çıktığı Moskova'da süper panzeri Mario Gomez ile bir puanı aldı, ilerleyen maçlar için avantaj yakaladı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, iki takım da önemli pozisyon bulamadı. Maçın ilk bölümünde kontrollü bir mücadele sergileyen Kara Kartal daha sonra orta alanda topa daha fazla sahip olarak, oyunu rakip sahaya yığmaya çalıştı. Ancak hücumda istediği pozisyonları üretemeyen siyah-beyazlı takım, ilk yarıda gol atmayı başaramadı.

Taraftarı önündeki maçın ilk dakikalarında baskılı olan Lokomotiv Moskova ise temsilcimizin orta sahada kontrolü ele geçirmeye başlamasıyla savunma güvenliğini ön plana alarak dengeli bir mücadele ortaya koydu. İlk yarıda hücumda pek varlık gösteremeyen Rus ekibi, kalemizde tehlikeli pozisyon üretemedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarının ilk dakikasında Gökhan Töre ile önemli bir pozisyondan yararlanamayan Beşiktaş, daha sonra kalesinde üst üste tehlikeli ataklara karşı karşıya kaldı. Rakibinin bu bölümdeki baskılı mücadelesi karşısında zorlanan siyah-beyazlı ekip, 54. dakikada Maicon'un golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. 64. dakikada Gomez'in attığı golle beraberliği sağlayan Beşiktaş, Corluka'nın 69. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında oyunun kontrolünü eline aldı. Ancak 20 dakikayı aşkın sürede bir kişi eksik oynayan rakibi karşısında istediği pozisyonları üretemeyen Beşiktaş, Moskova deplasmanından 1-1 berabere ayrıldı.

Bu beraberlikle Kartal 5 puanla grupta ikinci sıradaki yerini korudu. 7 puana çıkan Rus ekibi ise liderliğini sürdürdü.

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin biten maçlarında alınan skorlar;

G GRUBU
Dnipro Dnipropetrovsk: 0 - Saint-Etienne: 1
Lazio: 3 - Rosenborg: 1

H GRUBU
Lokomotiv Moskova: 1 - Beşiktaş: 1
Sporting Lisbon: 5 - Skenderbeu Korçe: 1

I GRUBU
Basel: 1 - Belenenses: 2
Fiorentina: 1 - Lech Poznan: 2

J GRUBU
Anderlecht: 2 - Tottenham: 1
Monaco: 1 - Qarabağ Ağdam: 0

K GRUBU
APOEL Nicosia: 2 - Asteras Tripolis: 1
Schalke 04: 2 - Sparta Prag: 2

L GRUBU
AZ Alkmaar: 0 - Augsburg: 1
Partizan Belgrade: 0 - Athletic Bilbao: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler