Madencilerin maaşına çöken şirketin CEO'su AKP'li çıktı

Madencilerin maaşına çöken şirketin CEO'su AKP'li çıktı

Aylarca madencilere maaşlarını ödemeyen Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Doruk Madencilik'in CEO'su Ali Vahit Atıcı, tescilli AKP'li çıktı. Atıcı'nın AKP aday adaylığı ve Maliye Bakanlığı'nda danışmanlık yapması dikkat çekti. Atıcı ayrıca TÜGVA İl Başkanlığı da yapmış.

BAŞKENT Ankara'da günlerdir süren işçi direnişine gaz, jop, dayakla karşılık veren iktidarın, işçinin yaşadıklarına günlerce sessiz kalması sosyal medyada "Bu şirket kim? Devletin gücü yetmiyor mu?" sorularına sebep oldu.

İŞÇİ DÜŞMANI ŞİRKETİN CEO'SU AKP'Lİ ÇIKTI

Yıldızlar SSS Holding CEO'su Ali Vahit Atıcı'nın AKP'den milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. Ali Vahit Atıcı'nın uzun yıllar Hazine Bakanlığı'nda danışmanlık, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen TÜGVA'da Bayburt İl Başkanlığı yaptığı ve 2023'te AKP'den vekillik için aday adaylığı bulunduğu görüldü. Atıcı, aynı zamanda 2023'teki seçimlerde de Saray'daki kutlamalarda yer almıştı.

MADENCİLER EYLEMLERİNE SON VERDİ

Dün akşam saatlerinde madenciler ile İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı temsilcileri arasında yürütülen görüşmelerde uzlaşma sağlanmış, Bakanlık 15 gün içerisinde işçilerin maaşlarının tamamının yatırılacağına kefil olmuştu.

Sağlanan uzlaşmanın ardından işçiler, 9 gündür sürdürdükleri eyleme son verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.