Mahmut Tanal'dan TÜİK hakkında suç duyurusu

Mahmut Tanal'dan TÜİK hakkında suç duyurusu

CHP'li Mahmut Tanal, enflasyon oranını düşük açıklayarak vatandaşların mağduriyetine yol açtığı gerekçesiyle TÜİK yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, enflasyon oranını düşük açıklayarak vatandaşların mağduriyetine yol açtığı gerekçesiyle TÜİK yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve TÜİK yetkilileri hakkında "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu ile "Dezenformasyon-Sansür'' yasasının işletilmesini istedi.

TÜİK'in 2022 Ekim ayı enflasyon oranını 3 Kasım'da açıklandığını hatırlatan Tanal, ENAG verileri ile TÜİK verilerinin örtüşmediğine de dikkat çekti. TÜİK'in enflasyon verilerinin güvenilir olmadığı, siyasi müdahalelerle enflasyon verilerinin şekillendiği, gerçek enflasyon rakamlarının gizlendiği iddiasının uzun süredir tartışıldığına dikkat çekti.

Tanal tüm çalışanların ücretlerine yapılacak zamlarda TÜİK rakamlarının esas alındığını hatırlatarak "Şüphelilerin enflasyon ile ilgili doğruları yansıtmayan verileri kamuoyuyla da paylaşarak Türk Ceza Kanunu kapsamında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçunu ve ‘görevi kötüye kullanma' suçunu işlediklerini" savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler