Mansur Yavaş'tan Akşener'e ilk yanıt: Korkaklıkla suçlanmak...

Mansur Yavaş'tan Akşener'e ilk yanıt: Korkaklıkla suçlanmak...

Önceki gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı kastederek "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'in o sözlerine, Yavaş'tan yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün Uşak'ta yaptığı çıkış siyaset gündemine oturdu.

Peş peşe istifalar sonrası rest çeken ve "Partimize operasyon olduğu ortaya çıktı. Savaş ilanı olarak kabul ediyorum" diyen Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a da tepki gösterdi.

Akşener, "Dün bir aydınlanma yaşadım, Sayın Erdoğan bilir. İmamoğlu da öğrenecek. Ben, Sayın Erdoğan hapse giderken oradaydım. Çoluğu çocuğu ile ilgilenen bendim. Evinin önünde polis noktası kaldırıldığında oradaydım. Ama en ağır hakaretleri işiten ben oldum" dedi.

Meral Akşener şöyle devam etti:

"Aynı şekilde Saraçhane'ye 2'nci kere gittim. Bugün sövenler, o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ama kazanana kadar ağzımı açmadım. O masaya götürdüm, masadan kovuldum. Ama ikisi de (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) korkup, milletin isteğini kabul etmediler."

MANSUR YAVAŞ'TAN İLK YANIT

Akşener'in açıklamalarının yankıları sürerken; Mansur Yavaş'tan o ifadelere ilk yanıt geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, "Korkaklıkla suçlanmak açıkçası zoruma gidiyor. 'Korkak' kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaz" dedi.

Yavaş, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair, Sayın Akşener’in çok söylemleri olmuştur. Keşke bunu son ana bırakmadan bir şekilde, daha önce görüşüp, farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Belki de o zaman ille de benim aday olmamı istiyorsa, o şeklide de önümü açabilirdi" ifadelerini kullandı.

“SORUMLUSU BEN DEĞİLİM”

Yavaş, bugün Tarihi Ulus Hali’nin açılış töreninden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mamak Belediye Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Murat Köse’nin, “Ankara’ya talibim, Yavaş’a fark atacağız” açıklamasının anımsatılması üzerine “Değerlendirmiyorum onun açıklamalarını, değerlendirmeye değer bulmuyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, kendisi ile ilgili açıklamalarının sorulmasına üzerine Yavaş, şunları söyledi:

“Allah’tan başka kimseden korkmuyorum. Her şeyin bir usulü vardır. Her zaman açıkladım. Eğer Altılı Masa aday gösterirse, aday olacağımı söyledim. Daha bundan net bir şey söylenemez. Bunu kurgulamak, Altılı Masa’da bulunan liderlere aitti. Sorumlusu ben değilim.”

“YÜZDE 60’A YAKIN OY ALACAĞIMA İNANIYORUM”

Yavaş; Akşener’in, Ankara ve İstanbul’da kendi belediye başkan adaylarını çıkaracakları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Aşağı yukarı 4 milyon 400 bin seçmenimiz var. Ben en az yüzde 60’a yakın oy alacağıma inanıyorum. Anketler de onu gösteriyor. Ben herkesin oyuna talibim. Taktir milletindir. Onun önüne kimse geçemez. Biz, beş yıldır yaptığımız hizmetlerle Ankara halkının önüne çıkacağız. Onlar da takdir edecekler. Başka bir siyasi partinin işine hiçbir zaman karışmıyoruz. Ancak şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim:

Ben 28 Mayıs’tan sonra; Sayın Akşener ile hem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem Özgür Özel’in bilgisiyle, birkaç defa konuştum. Konuştuğumuz konu, bir muhalefet partisi olarak ne yapılırsa, muhalefetin daha güçlü olacağı… Tabii bu arada İYİ Parti’nin daha nasıl güçlü olabileceği konusunda birçok senaryo ve fikir konuştuk kendileriyle. Ta ki 26 Ağustos’a kadar.

“ORTADA BİR OPERASYON VARSA, OPERASYONUN İÇİNDE BİZ YOKUZ”

Dün bahsedilen isimlerle ilgili konuşmak gerekirse… Hepsi kendileri ile görüşülerek yapılmıştır. Taslak istenilmiştir, taslak sunulmuştur. Asla bir başka partinin, hangisi olursa olsun; içine karışmak, operasyon yapmak benim tarzıma uygun değildir. Ortada bir operasyon varsa, operasyonun içinde biz yokuz. Kim operasyon yapıyor ben bunu da anlamış değilim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler