Mardinde cezaevi önünde silahlı saldırı: 5 ölü

Mardin'de cezaevi önünde silahlı saldırı: 5 ölü

Saldırı sonucu 3'ü çocuk 5 kişi can verdi.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde yüzlerini kar maskesiyle kapatan 2 kişi, cezaevindeki yakınlarını ziyarete gelenlerin üzerine uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açtı. Saldırıda, anne ve 4 çocuğu öldürüldü. Kaçan saldırganları yakalamak için polis geniş çaplı operasyon başlattı.
 
OLAY YERİNDEN KOŞARAK KAÇTILAR
Olay bugün saat 14.30 sıralarında Mardin kent girişinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana geldi. Görüş günü olması nedeniyle, cezaevine ziyarete gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu ailenin üzerine, yüzleri kar maskeli 2 kişi tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yaylım ateşine tutulan aile üyelerinden anne ve 4 çocuğu olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Görgü tanıkları, saldırganların olay yerinden koşarak kaçtıklarını söyledi.
 
KENT GİRİŞ VE ÇIKIŞLARI TUTULDU
Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Saldırıda yaşamlarını yitiren 5 kişinin cesetleri, Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı çocuk da Mardin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis, kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatırken, kent giriş ve çıkışları tutuldu.
 
Yetkililer, saldırının bir kan davasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, başlatılan geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor.
 
KAN DAVASI İÇİN DİYARBAKIR'A GÖÇ ETMİŞLERDİ
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde meydana gelen silahlı saldırıda ölen 5 kişinin Emine İpek (24), Mirza İpek (4), Nerin İpek (11), yaşı açıklanmayan Süleyman İpek adlı çocuk ve Ayşe Süer adlı kadın olduğu, kan davası yüzünden Mardin'den Diyarbakır'a göç ettikleri ortaya çıktı.
 
İddiaya göre, geçen yıl Mardin'in Savur İlçesi'nde, aralarında husumet bulunan Erkan Ailesi'nin fertleri ile birbiriyle akraba olan Süer ve İpek ailerinin fertleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. Silahların da ateşlendiği kavgada Ali Erkan ile Osman Erkan yaşamlarını yitirirken, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Abdulkadir Süer, kardeşi Celal Süer ile yeğenleri Mehmet İpek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.
 
EVLERİ ATEŞE VERİLDİ, İKİ ÇOCUK ÖLDÜ
Olayın kan davasına dönüşmesi üzerine cezaevine giren Mehmet İpek'in eşi Emine İpek, 7 çocuğunu yanına alarak Diyarbakır'da yaşayan akrabaları Süer Ailesi'nin yanına yerleşti. Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde 13 kişiden oluşan iki aile fertlerinin yaşadığı ev 29 Ocak 2013 gecesi ateşe verilip yakıldı. Olayda Emine İpek'in çocukları 5 yaşındaki Ferzande İpek ile 3 yaşındaki Nurhak İpek yaşamlarını yitirdi. Olayda 11 kişi de yaralandı. Vücudunda yanıkları oluşan Emine İpek, bir süre hastanede tedavi gördü.
 
Diyarbakır Valiliği, kan davası yüzünden evleri ateşe verilen İpek ve Süer ailelerine kentte başka bir ev kiralayıp, gerekli eşyalarını da aldı. Diyarbakır'da yaşamlarını sürdüren İpek ve Süer ailelerinin fertlerinin bugün Mardin'e cezevinde bulunan Abdulkadir Süer, Celal Süer ile Mehmet İpek'i ziyarete geldikleri öğrenildi.
 
Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturmasının sürdürürken, kan davalı Erkan Ailesi'nin fertlerinin, İpek ve Süer ailesinin fertlerini cezaevine ziyarete giderken takip ettikleri üzerinde duruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler