MEB 42 bin personel alıyor! Yüksek maaşlı iller arasında Çankırı da var

MEB 42 bin personel alıyor! Yüksek maaşlı iller arasında Çankırı da var

Milli Eğitim Bakanlığı 42 bin yeni personel alınacağını duyurdu. MEB bu illerde yüksek maaşla personel alımı yapıyor. Yüksek maaşlı iller arasında Çankırı da var. İşte alımlarla ilgili detaylar...

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 53 farklı şehirde personel alacağını müjdeledi. İŞKUR’un resmi hesabı üzerinden paylaşılan personel alım ilanında okullarda görevlendirilmesi amacıyla 42 bin 427 kişilik temizlik personel alımı kontenjanı açıldı.

MEB İŞKUR ÜZERİNDEN AÇIKLADI!

İŞKUR'un Toplum Yararına Programları (TYP) çerçevesi içinde personel alımlarında yapılan yeni güncellemelere göre başvuru süreci değişti ve 53 şehirde yapılacak olan personel alım ilanları duyuruldu. Takvimler 20 Ocak 2023 ve 24 Ocak 2023'te yayımlanan 42 bin 427 personel alınacağını bildiren ilanlarda belirtildiği şekilde başvurular gerçekleştirilecek.

Personel alımı yapılacak şehirler;

Karaman, Trabzon, Gümüşhane, Bitlis, Şırnak, Bursa, Sakarya, Erzincan, İstanbul, Ordu, Çankırı, Ağrı, Adana, Manisa, Zonguldak, Erzincan, Edirne, Karabük, Samsun, Kütahya, İzmir, Tekirdağ, Aydın, Antalya, Şanlıurfa, Giresun, Muğla, Iğdır, Balıkesir, Tokat, Mardin, Bartın, Rize, Gaziantep, Kayseri, Osmaniye, Yozgat, Erzurum, Uşak, Artvin, Çorum, Bolu, Çanakkale, Kocaeli, Kırklareli, Siirt, Adıyaman, Sivas, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Konya.

BAŞVURU ŞARTLARI VE ÇALIŞMA SÜRECİ!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seçim prosedürünün "liste metodu" olacağı kararlaştırıldı. Bununla beraber çalışmak için uygun görülen adaylar günde 9 saat olmak üzere 135 gün görev yapacak. Başvuru koşulları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

- T.C vatandaşı olmak,

- 18 yaş üzerinde olmak,

- Kuruma kayıt olmak,

- Açık öğretim öğrencileri hariç öğrenci olamamak,

- Malul aylığı veya emekli aylığı almıyor olmak gerekmekte.

- 31.05.2006 takvimli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun dördüncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ ye bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi çerçevesinde sigortalı olmamak veya açıklanan bağlamda sigortalı sayılmamak.

Başvuru koşullarında aynı adreste yaşayanların program dahilinde tek bir adayın faydalanacağı açıklandı. Ancak toplu yaşam alanlarında yaşayanlarda bu koşul aranmadı. Buna ek olarak bir adayın İŞKUR'un Toplum Yararına Programları'ndan en fazla 9 ay süreyle faydalanabileceği ve daha önce faydalanıp ve süresi biten kişilerin tekrar başvurularının kabul edilmeyeceği de açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler