Meclis Başkanlığı seçimi oylaması tamamlandı

Meclis Başkanlığı seçimi oylaması tamamlandı

Meclis Başkanlığı seçimi başladı. Üç adayın olduğu seçime CHP ve BDP katılmadı.

Meclis Başkanlığı seçimi birinci turunda Cemil Çiçek 302 oy, MHP'li Tunca Toskay 50, Zelkif Kazdal da 23 oy aldı. Zelkif Kazdal daha sonra Meclis Başkanlığı seçiminden çekildiğini açıkladı. Üçte iki çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur oylamalarına başlandı..

İkinci tur oylama da tamamlandı: Cemil Çiçek: 322, Tunca Toskay: 52 Geçersiz:2.. Toplam 376 oy kullanıldı. Bu oran da üçte iki çoğunluğa ulaşmadı.

CEMİL ÇİÇEK ÜÇÜNCÜ TURDA MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ
Üçüncü tur oylamaları sonuçlandı: 375 üyenin katıldığı seçimde Cemil Çiçek 322 oy, Tunca Toskay 50 oyladı. geçersiz 3 oyun çıktığı oylama sonucu Ak Parti Ankara Cemil Çiçek 3'üncü oylamada salt çoğunluğu sağlayarak TBMM Başkanı seçildi.

Teşekkür konuşması yapmak için kürsüye çıkan Cemil Çiçek, 'Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım. Bu Meclis Gazi Meclis'tir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere atalarımız büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermişlerdir. Azmin ve kararlılığın büyük bir örneğini vermiştir. Bu Meclis kahramanların görev yaptığı bir Meclis'tir. Bu Meclis millet iradesinin temsil edildiği yüce bir kurumdur. Demokrasinin teminatıdır." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler