Meclis'in önünde 'Beyaz Toros' yakıldı: 1 kişi gözaltına alındı!
TBMM'nin Çankaya kapısına yakın bir noktada "Beyaz Toros" marka olduğu belirtilen bir araç yakıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü olaya ilişkin, "Mersin ilinde ikamet eden, psikolojik rahatsızlıkları bulunan bir kişinin" eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.
TBMM'nin Çankaya Kapısı'na yakın bir noktada "Beyaz Toros" marka bir araç yakıldı. Emniyetten yapılan açıklamada aracı yakan kişinin psikolojik rahatsızlıklarının olduğu belirtildi.
Yangına kısa sürede müdahale edilirken; araç sürücüsünün gözaltına alındığı kaydedildi.
ANKARA Emniyet Müdürlüğü, "19.08.2025 günü ilimiz Çankaya ilçesi İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleşen araç yangınının, Mersin ilinde ikamet eden, psikolojik rahatsızlıkları bulunan ve çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenen M.E.F. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Şahıs gözaltına alınmış olup, olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır." açıklamasını yaptı.
KOMİSYON GÜNÜ DİKKAT ÇEKEN OLAY
TBMM'de bugün saat 14:00'te iktidarın "Terörsüz Türkiye" adını verdiği Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısı gerçekleştirilecek.
SALDIRGANIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
NTV muhabiri Uğraş Bingöl'ün paylaştığı yeni görüntülerde aracı yakan şahsın, "Allah'ın adaletini istiyorum ben" dediği anlar ortaya çıktı.
Ayrıca gözaltına alınan şahsın da görüntüsü ortaya çıktı.
TBMM önünde bir vatandaş, protesto amacıyla beyaz Toros aracını yaktı.
— Alican Uludağ (@alicanuludag) August 19, 2025
Video kaynak: @beoz176 pic.twitter.com/2BYnooR5P2