Meclis'te Atatürk tişörtü yasağının altından kim çıktı

Meclis'te Atatürk tişörtü yasağının altından kim çıktı

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında “Atatürklü tişört” yasağını ele aldı.

CHP'nin grup toplantısını izlemek için üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” yazısı bulunan tişörtüyle Meclis’e gelen Cafer Darı, polis tarafından engellendi. Darı ancak tişörtünü çıkarıp polise verince Meclis’e girebildi. Bu uygulamayı yapan polis hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında “Atatürklü tişört” yasağını ele aldı.

“İlk değil kardeşim. Yeni değil” diyen Yılmaz Özdil geçmişte yaşanan şu örnekleri hatırlattı:

“2012'de de sokulmadı. 2014'te de sokulmadı. 2006'dan beri sokulmuyor!

2012… Milli Egemenlik Haftası'ydı. Cumhuriyetçi bir kadın vatandaşımız Meclis kapısında polis tarafından durduruldu, boynunda fular vardı, fularda Atatürk'ün fotoğrafı vardı. ‘Siyasi simge ve siyasi sembollerle Meclis'e giremezsiniz’ denildi.”

ARINÇ ZAMANINDA…
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın döneminde, 2006 yılında “TBMM Güvenlik Yönetmeliği”nin değiştirildiğine dikkat çeken Yılmaz Özdil, şunları yazdı:

“Sinsi şekilde, sessiz sedasız, kaşla göz arasında değiştirildi. Bir sürü laf kalabalığı arasına çaktırmadan bir madde ilave edildi. ‘Üzerinde siyasi parti propagandasına yol açacak yazılı-basılı afiş, pankart ve flama bulunan kişiler TBMM kampüsüne alınmazlar’ denildi.”

“2006'DAN BERİ GÖREVİNİ YAPACAĞINA, GOYGOY YAPIYOR”
Yılmaz Özdil, “Sayın lavuk basınımızda hiçbir gazetede yer almayan bu değişiklik haber, bütün detaylarıyla hangi gazetede yeralmıştı biliyor musunuz… Zaman gazetesinde!” diyerek CHP’yi ise şöyle eleştirdi:

“2006'da bu madde monte edilirken CHP neredeydi? Meclis'teydi. Yukarıda örneklerini anlattığım 2012'de 2014'te Atatürk fuları, Atatürk tişörtü yasaklanırken CHP neredeydi? Gene Meclis'teydi. Şimdi ne yapıyor CHP? Sanki ilk defa yaşanıyormuş gibi davranıyor. 2006'dan beri görevini yapacağına, goygoy yapıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler