Mehmed Öztürk: Ilgaz'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Mehmed Öztürk: Ilgaz'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan deprem sonrası ortaya çıkan vehamet karşısında ilçede yeni yapılacak inşaatlarda çok daha sıkı denetimler yapılacağını belirtti.

6 ŞUBAT'ın ilk saatlerinde Kahramanmaraş Merkezli meydana gelen depremler yaklaşık 13 milyon insanımızı etkilemiş, deprem gerçeğini bir kez daha göstermiştir.

Yaklaşık 50 bin dolayında can kaybı ve 84 milyar dolar civarı maddi zarar sonrasında Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün öncülüğünde iki farklı fay hattının ortasında bulunan ve geçmişte önemli depremler geçirmiş olan Ilgaz ilçesinde de gelecekte olabilecek depremlerle ilgili hazırlıklar başladı.

BAŞKAN ÖZTÜRK, MÜTEAHHİTLER, PROJE MÜELLİFLERİ VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ

Ilgaz Belediyesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantılarda yapılaşma konusunda belediye tarafından alınabilecek tedbirler, Ilgaz’da faaliyet gösteren müteahhitler, proje müellifleri ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda açıklandı.

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmed Öztürk şunları söyledi:

"Ülkemiz deprem ülkesi. Bu gerçeği kabul ediyoruz. Güzel ilçemiz Ilgaz da iki fay hattının tam ortasında yer alıyor. Geçmişte büyük depremler olmuş. Depremi engelleyemeyeceğimize göre tedbir almalıyız.

Ilgaz olarak bugüne kadar maalesef depreme yeterince hazırlanamadık. Geçmişte, kullanılan malzeme veya zemin analizlerinin eksikliğinden kaynaklı ilçemizdeki mevcut yapılarda eksiklikler bulunmakta. Özellikle 1999 öncesi yapılar tehlike arz ediyor.

Bütün bu gerçekleri göz önünde bulundurarak bugün toplantımızı yaptık. Belediyemizin teknik personelleri sunumlarını gerçekleştirerek deprem konusunda alınabilecek önlemler, yapılaşma ve imar noktasında atılması gereken adımları Ilgazlı müteahhitler, proje müellifleri ve meclis üyelerimize açıkladılar.

Hep birlikte Ilgaz için yapılması gerekenleri yapıp ileride oluşması muhtemel bir depremde zararı en aza indirmek açısından çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Ben Mehmed Öztürk olarak elimi taşın altına koyuyorum. Vatandaşlarımızdan ricamdır. Lütfen alınacak kararlara uygun, depreme dayanıklı ve Ilgaz’ın şanına yaraşır bir şehirleşmede bizlere destek olsunlar. Ilgaz’ı depreme hep birlikte hazırlayalım."

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk toplantı sonrası Sözcü18'in "Ilgaz'da yapılacak yeni inşaatlarda hangi yenilikler uygulamaya konulacak?" sorusuna "Öncelikli olarak çıkmaları yasaklayacağız. Bununla birlikte zemin etütlerinde iyileştirme ve perdeli bodrumu zorunlu kılacağız. Zorunluluklar listesine her katta perde miktarını da artıracağız. Bütün bunları Belediye Meclisimizin ilk toplantısında gündeme getirecek ve 'meclis kararı' alarak uygulamaya koyacağız. Şunu net olarak ifade edeyim Ilgaz'da inşaat sektöründe hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler