"Mehmed Öztürk'ün 3'üncü dönemi olmaz"

"Mehmed Öztürk'ün 3'üncü dönemi olmaz"

Çankırı'nın Ilgaz ilçe Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, göreve geldiği Nisan 2019'dan bu yana geçen 40 aylık süreci gerçekleştirdiği basın toplantısı ile değerlendirdi.

ILGAZ Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ve Belediye Meclis Üyeleri basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ilgaz Belediyesi'ne ait Yıldıztepe Turizm Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğine Çankırı’da görev yapan yazılı basın mensupları ve internet haber sitelerinin temsilcileri ile Ilgaz’daki yerel basın mensupları katıldı.

Objektif, doğru, güncel, hukuka ve etik değerlere uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı ve kamu yararını gözeten bir anlayışla kamuoyunun bilgi edinmesini sağlayan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımızın aynı zamanda demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Mehmed Öztürk, mesai mefhumu gözetmeden, her türlü zor şartlar altında, özverili bir şekilde görevlerini ifa eden basın mensuplarıyla bir araya gelmenin önemine vurgu yaptığı bu anlamlı etkinlik yemek ikramı ile başladı.

Ardından basın mensuplarıyla gündeme dair kısa değerlendirmeler yapan Başkan Öztürk, önceden hazırlanan "Birlikte Nice Hizmetlere" temalı faaliyet kitapçığı üzerinden yaptığı çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

40 aylık belediye çalışmalarına değinen Başkan Öztürk'ün konuşmasından satır başları:

"GAVUR HANI'NIN İNŞAASINA
EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE BAŞLAYACAĞIZ"

"İlçemizde hizmete başladığımız günden bu yana çeşitli projelere imza attık. Elinizdeki faaliyet kitapçığında ayrıntılarını inceleyebileceğiniz çalışmalarımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. Bakınız evvela bizim Ulupınar Mahallesi’nde yıllar önce yıkılmış ve halkımızın 'Gavur Hanı' olarak bildiği tarihi ticaret hanımız vardı. Hafızalarda yaşayan ve şimdilerde sadece arsası duran bu Han için kamulaştırmamızı tamamladık. Han’ın olduğu araziyi belediyemize kazandırdık. Şu anda statik hesabıyla Han projemizin orijinaline uygun şekilde taş yapılacak bölümleri ile diğer bölümlerinin planlamasını yapıyoruz. Hanın inşaasına en kısa süre içerisinde başlayacağız.

"KAPALI YÜZME HAVUZUMUZUN
YAPIMINA DA BAŞLIYORUZ"

Bizler çocukken Devrez kenarında yüzerdik. Hatta orada küçük alanlar oluşturup eşme diye tabir ettiğimiz alanlarda su bile içerdik. Maalesef bugün Devrez çayında bu imkan kalmadı. Biz de dedik ki çocuklarımıza ve gençlerimize yüzme öğreteceğiz. Bu amaçla belirlediğimiz kapalı yüzme havuzumuzun yapımına da başlıyoruz.

ilgaz-yuzme-havuzu-resim-09.jpg

Havuzumuz için belirlediğimiz alanda, zeminin analizler sonucu kötü çıkmasından dolayı yer değişikliği yaptık. Havuzumuz için Gazidede Mahallesi Garaj Sokak’ta eski itfaiye binamızın karşısında boş alanı planlıyoruz. Kapalı yüzme havuzu projemiz için 11 milyon 500 bin TL paramız hazır. Spor bakanlığımıza sunduğumuz ve kendi özgün projemiz olan havuz kendi enerjisini kendi üretebilen, aquaparklı, içerisinde kafeteryası bulunan kadınlar için spor alanları bulunan ve kullanım açısından pratik bir havuz olacaktır.

"EKSİKLİĞİ GÖRÜLEN KANALİZASYON VE
ALTYAPI HİZMETLERİNİ TAMAMLADIK"

Bildiğiniz gibi afetler ülkemizin gerçeği. Geçenlerde Kastamonu ilimizde oluşan şiddetli yağış ile su baskınları meydana geldi. Biz bunun ilçemizde meydana gelmesini istemiyoruz. Bu açıdan altyapıya önem veriyoruz. Bu kapsamda ilçemizde boydan boya su hatlarını yeniledik. Yağmur suyu hatları döşedik. Eksikliği görülen kanalizasyon ve altyapı hizmetlerini tamamladık. Fatih Mahallesi, Yeni Mahalle, Yukarı Mahalle, Gazidede Mahallesi, Yavuz Mahallesi başta olmak üzere ilçemizi boydan boya bir ağ gibi örerek altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmalarımız sonucunda ilçemizde yağışlardan kaynaklanan çok büyük bir sorun olmuyor elhamdülillah.

"ALTYAPI ÇALIŞMALARIMIZI DA TAMAMEN
KENDİ İMKANLARIMIZLA, BELEDİYE
PERSONELİMİZLE BİRLİKTE YAPIYORUZ"

Burada bir hususun daha altını çizmek istiyorum. Bizler altyapısını yapmadığımız hiçbir alanın üst yapısını yapmıyoruz. İlçemizde toplamda 25 km. altyapı yaptık. Önce (eğer eksiklik varsa veya hat yoksa) altyapıyı düzeltiyor veya sıfırdan döşüyor, sonrasında yolun durumuna göre kilitli parke veya temelli sıcak asfalt yapıyoruz.

Ve altyapı çalışmalarımızı da tamamen kendi imkanlarımızla, belediye personelimizle birlikte yapıyoruz. Altyapı işini müteahhide ihale ile yaptırmıyoruz.

"300 BİN METREKARE
KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEDİK"

Yeri gelmişken kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımıza da değinmek istiyorum. İlçemize 300 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Biz, yol yapım çalışmalarımızı altyapıyı bitirdikten sonra başlatıyoruz. Ana yollarımızdan ve caddelerimizden başlıyor sonrasında ara sokaklara geçiyoruz. Bu amaçla ilçemizde 300 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik.

ilgaz-cankiri-kilit-parke-resim-09.jpg

Önceki dönemlerde kısmi olarak döşenmiş ve kullanım ömrünü büyük ölçüde tamamlamış kilitli parke taşlarını da söküyor, bunları temizliyor, kullanılabilir olanları değerlendirmek için Belediyemiz mücavir alan sınırlarımızın içerisinde; fakat imar planı dışındaki bağ ve bahçelerin bulunduğu alanlara döşeyerek ilçemizde tarımın gelişmesine katkıda bulunuyoruz.

"AKBAŞOĞLU VE ÇİVİTCİOĞLU'NA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Belediye olarak sınırlı bir bütçeye sahibiz. Fakat buna rağmen yatırımlar için kaynak bulmakta zorlanmıyoruz. Bu hususta her zaman yanımızda olduğu için Milletvekillerimiz AK Parti Grup Başkanvekili sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu ve sayın Salim Çivitcioğlu’na huzurunuzda bir kere daha teşekkür ediyorum.

"İLÇEMİZE 14 BİN 25 TON
SICAK ASFALT KAZANDIRDIK"

İlçemize yaptığımız temelli sıcak asfalt çalışmalarımıza da değinmek istiyorum. Ilgaz’ımıza 20 bin ton dolgu malzemesi eşliğinde 14 Bin 205 ton sıcak asfalt kazandırdık. Fatih, Gazidede, Ulupınar, Yukarı ve Şentepe Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz asfaltlama çalışmalarımızla ulaşımı artırdık. Ilgaz Devlet Hastanesi, Ilgaz Huzurevi ve Ilgaz Sanayi sitesi gibi alanlara olan ulaşımı kolaylaştırdık. Bu hususta da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elektrik idaresi tarafından çarşı içindeki enerji nakil hatlarımızın yeraltına alınması tamamlatıldıktan sonra Çarşı içini de temelli sıcak asfalta kavuşturacağız.

"PAZAR ÇAYI ALANI İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ
PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Devrez vadimizin de geçtiği bir Pazar Çayı alanımız var. Burayı da uygun şekilde ıslah için çalışmalarımız devam ediyor. DSİ projemizi kabul etti. 5 km.’lik Pazar Çayı alanında bisiklet yolu, yaya yolu ve oturma banklarının olduğu yepyeni bir güzergahı Ilgaz’ımıza kazandırmak için yaptığımız projede maliyetlerin armasından dolayı istediğimiz aşamaya gelemedik. Ama tekrar ihaleye çıkarttığımız projemizi gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

"HIŞ HIŞ SUYUNU ÇEŞMELERLE MAHALLELERİMİZE TAŞIDIK"

Bakınız Hış Hış suyunu çeşmelerle mahallelerimize taşıdık. 15 km’lik sokak ve cadde yolumuzu bozarak ilçemiz mahallelerine getirdiğimiz şişeleme kalitesindeki doğal kaynak suyumuz her mahallemize akıyor. Vatandaşlarımız istediği zaman çeşmeden doldurup bu sudan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

ilgaz-cesmeler-hishis-suyu-resim-09.jpg

"ÇOK AMAÇLI GÖSTERİ VE KONFERANS
SALONUMUZU HİZMETE SOKTUK"

Eğitimle ilgili de birçok çalışma yaptık. Tüm öğrencilerimizin bildiği; fakat velilerimizin tamamının bilmediği Çok Amaçlı Gösteri ve Konferans Salonumuzu Kültür merkezi içerisinde Belediyemizin malzeme deposunu boşattığımız alanda inşa ettik. Geçen seneden bu yana öğrencilerimiz başta olmak üzere Ilgaz’daki kamu kurumlarının tamamı bu salonumuzu ücretsiz şekilde kullanabilmektedir. Salonumuza sinema makinesi kurduk. Çocuklarımıza ücretsiz şekilde sinema imkanı sunduk.

"KIZILAY İLE İŞBİRLİĞİMİZ SONUCU
İHTİYAÇ SAHİBİ TÜM ÇOCUKLARIMIZA
YARDIM ELİMİZİ UZATTIK"

Okullarımızda öğretmenlerimizle bir araya geldik. Sınavlara hazırlanan tüm çocuklarımıza öğretmenlerimizin seçtiği yayınlardan kaynak kitapları temin ettik ve dağıttık. Ayrıca 6’lı deneme sınavı setlerini de hediye ettik.

Kızılay ile iş birliğimiz sonucunda ihtiyaç sahibi tüm çocuklarımızı tespit ettik. Hepsine kışlık mont başta olmak üzere çeşitli yardımlar tedarik edip ulaştırdık. Bakınız pandemi döneminde okullarımız açılamadı. Bu dönemde de ihtiyaçları temin edip okullar açıldığında öğrencilere dağıtılması için okul müdürlerimize yardımları teslim ettik.

"40 AYDA 1 MİLYON 300 BİN LİRALIK
GIDA YARDIMINDA BULUNDUK"

Ramazan aylarında çocuklarımız için Ramazan Sokağı etkinliği yaptık. Bu etkinlik her bakımdan muhteşemdi. Tüm çocuklarımız eğlendi, eğlenirken öğrendi ve kültürümüze ait değerleri birebir karşılarında görerek deneyimledi.

Burada Ramazan etkinliklerimizden de kısaca bahsedeceğim. 2019 yılı Ramazan ayında iftar çadırı kurduk. 2020 yılında Covid-19 pandemisinden dolayı iftar çadırımızı kuramadık. Dedik ki vatandaşlarımızı asla mağdur etmeyeceğiz. İftar çadırı hizmetinden faydalanan vatandaşlarımızı tespit ettik. İftarlıkları özel kaplarımızda kişi başı üç çeşit sıcak yemek ve bir ekmekle beraber evlere götürerek tek tek dağıtımını gerçekleştirdik. 2021 ve 2022 yıllarında da bu çalışmalarımızı devam ettirdik. 320 kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptık. Geride bıraktığımız 40 ayda 1 milyon 300 bin TL’lik gıda yardımında bulunduk. Bu yardımların dağıtılmasına vesile olan hayır sahiplerimize de buradan teşekkür ediyorum.

"YILDIZTEPE'Yİ ILGAZ'IMIZIN
PARLAYAN YILDIZI HALİNE
GETİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bakınız. Şu anda burada, 2019 yılında tahsisini aldığımız Yıldıztepe Turizm Merkezindeyiz. Ilgaz’ımıza önemli bir misafir geldiğinde burada ağırlıyoruz. Belediye olarak burası için de gerçekleştireceğimiz projelerimiz var. Buradaki hizmet kalitesini arttırmak ve 365 gün dört mevsim hizmet sunabilmek adına geliştirmeler yapıyoruz. Bakınız diğer kayak merkezlerinde yapılan tesis ve projelere… Oralarda yapılanlar belki imkân olarak Yıldıztepe’den sayıca fazla; ama işin aslı planlama yetersizliği var. Bizde tesis azlığı ve alan fazlalığı planlı yerleşimi gerekli kılıyor. Bakanlıklarımızın da desteğiyle yerli yerinde planlı-programlı bir gelişim ile Yıldıztepe’yi Ilgaz’ımızın parlayan yıldızı haline getirmeyi sürdüreceğiz.

Burada kafeterya, dağ kızağı, karan parkı, yıldızevler yaşam alanı gibi birçok projeye imza atacağız.

"ILGAZ ÇOK YAKINDA MODERN
BİR KENT MEYDANI VE YERALTI
OTOPARKINA KAVUŞACAK"

Yine ilçe merkezimizde Çarşı Meydanı ve otopark sorunu var. Bunun da farkındayız. Eski Ziraat Bankası binasının mülkiyetini aldık. Buranın tadilatı devam ediyor. Burası tamamlandığında geçici olarak belediyemizi buraya taşıyacak, şimdiki Belediye binamızı ve arkasındaki yapıları yıkacak buraya Modern Kent Meydanı ve Yer altı Otoparkı yapacağız.

ilgaz-kent-meydani-otopark-resim-09.jpg

Kent meydanımız çarşı içerisinde bir toplanma ve etkinlik alanı olarak hizmet verecek, yer altı otoparkımız ise ilçemizdeki trafik sorununu çözecek.

"KÜÇÜK YERDE SİYASET
YAPMAK ZORDUR"

Ilgaz için birlikte çalışmaya ve her şeyin en iyisini yapmaya devam ediyoruz. Burada bazılarından bahsedemediğim ve yaptıklarımızın yüzde 80’ini içeren kitapçığı sizlere sundum.

Ben Mehmed Öztürk olarak Ilgaz için iyi bildiğim, araştırmalar ve istişarelerle geliştirdiğim, Ilgaz’a yararlı tüm projeleri gerçekleştirmeye çalışıyorum. Küçük yerde siyaset yapmak zordur. Herkes birbiriyle tanıdık, akraba.

Yaptığımız bazı çalışmalar uzun dönemli... Belki 50 yıl sonra anlaşılacak. Ama biz ekibimizle beraber durmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Burada ticari faaliyetlerinin yoğunluğundan dolayı aramızda olamayan meclis üyelerimiz de var. Ben ayrı ayrı burada bulunan ve bulunamayan hepsine teşekkür ediyorum.

"MEHMED ÖZTÜRK'ÜN
3'ÜNCÜ DÖNEMİ OLMAZ"

Ilgaz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Allah nasip ederse bir dönem daha belediye başkanlığında bulunmak istiyorum. Ben şunu daha önce de ifade ettim. Mehmed Öztürk’ün 3'ncü dönemi olmaz. Bazı çalışmalarımızın temelini attık. Yapısal sorunlarımızı giderdik. Şimdi Ilgaz’ın gelişmesine uğraşacağız. Temelini attığımız çalışmalarımızı yükseltecek Ilgaz’ımızı bambaşka bir hale getirmek için öncü olarak meşaleyi yakacağız inşallah."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler