Mehmet Ali Karamemiş: Çankırı olarak istemesini bilmiyoruz

Mehmet Ali Karamemiş: Çankırı olarak istemesini bilmiyoruz

İYİ Parti Genel Merkez Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş, İstanbul'da gerçekleştirilen "Tanıtım Günleri"nin ardından 'hemşehricilik' ve Çankırı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İSTANBUL Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) koordinesinde, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve ilçe belediyelerinin desteği ile İstanbul'da 20-23 Ekim 2022 tarihlerinde "Çankırı Tanıtım Günleri" gerçekleştirildi.

2014 yılında Feshane’de düzenlenen Çankırı Tanıtım Günlerinden 8 yıl sonra Maltepe Orhangazi Şehir parkı etkinlik alanında 4 gün boyunca tam anlamıyla Çankırı rüzgarı esti.

Yüzbinlerce vatandaşın akın ettiği "Çankırı Tanıtım Günleri", Çankırı'nın tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtılması ve İstanbul'da Çankırı birlikteliğinin sağlanması adına önemli bir görev üstlendi.

"MEMLEKETİMİZ SÖZ KONUSU OLUNCA SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNÜYORUM"

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) koordinesinde 4 gün boyunca devam eden etkinlikler yerel basın kuruluşları tarafından da ortak canlı yayınla dijital medyaya taşındı.

Ortak canlı yayına konuk olan isimlerden birisi de İYİ Parti Genel Merkez Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş oldu.

"Çankırı Tanıtım Günleri" ve Çankırı hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Merkez Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş "Çankırı deyince çocukluğum, gençliğim, Çankırı Endüstri Meslek Lisesi'nde okuduğum yıllar, yöresel lezzetlerimiz, Çankırı tuzumuz, tuz mağaramız aklıma geliyor, az önce Yapraklı standımıza uğradım kavut bizim çocukluğumuzda popülerdi, çocukluğumuzu, geçmişimizi hatırladık" ifadelerinde bulundu.

Karamemiş "Memleketimiz söz konusu olunca siyaset üstü olsun diye düşünüyorum. Siyasi partiler düşmanımız değil, rakiplerimizdir. Çankırı deyince, memleketim deyince siyaseti filan bir tarafa bırakıp, memleketimiz için herkesin elinde ne varsa, eteğinde ne varsa dökmesi gerektiğini, taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyorum. Hepimiz aynı memleketin insanlarıyız. Ben siyasi olarak bakmıyorum. Memleketimizin sorunlarına birlik beraberlik içerisinde sahip çıkalım." dedi.

"BÜTÜN SİYASİLER, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÇANKIRI İÇİN BİRARAYA GELMELİ"

Değerlendirmelerini sürdüren Karamemiş "Bu tür etkinlikler Çankırı'mızın tanıtımı açısından, tanınması açısından çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çankırı'nın Ankara'ya yakın olması, başkente yakın olması dezavantajını avantaja nasıl çevirebiliriz, onların planlarını yapmamız lazım. Bu imkanları nasıl oluşturabiliriz, hep birlikte bütün siyasiler, sivil toplum kuruluşları bir araya gelip üzerinde çalışmamız lazım diye düşünüyorum. Bunu yaparsak Çankırı'mızı daha iyi tanıtacağımıza inanıyorum." dedi ve şöyle devam etti:

"Bizim insanımız mütevazı. İşinde gücünde. Yıllar önce yurtdışına ilk gittiğimde bir iftar programına davet edildim. Din ataşesi oradaymış. Beni tanıştırdılar, yeni geldi Çankırılı deyince kalktı bana yer verdi. 'Ankara'nın camilerinin imamlarının yüzde 70'i Çankırılı'dır' dedi. Onore oldum.

Bütün siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp, Çankırı'mız için mücadele etmemiz lazım. Tuzumuzu tanıtmamız lazım. 2005- 2006'da Çankırı Belediyesi'ni, valiliği ziyaret ettiğimde, yabancı bir grupla gelmiştik. Dünyada tuz borsası olduğunu söyledim. 'Tuzun borsası mı olur?' dediler. Tuzun borsası olur, dünyanın en önemli restoranlarına tuz menüdedir. İşte Himalaya tuzu, Malta tuzu, Baltana tuzu, en az 5-6 çeşit tuz gelir. Tuzumuz o kadar kıymetli, o kadar değerli ama ben halde plastik torba içerisinde kilosunu 3 liraya satıldığını gördüm. Kilosu 16-17 dolara satılan tuz var Türkiye'de. Bizim tuzumuz onlar kadar da değerli ama maalesef Çankırı tuzumuzun bile tanıtımını bile yapamadık. Tuzu yasak 3 beyaz kategorisine koydular. Aslında Çankırı tuzu bir mineraldir. Deniz tuzu gibi, göl tuzu gibi görülmemelidir, içinde seksen küsur tane mineral var. Bu zararlı bir tuz değil. Bunun üzerinde bile biz doğru dürüst bir çalışma yapıp, tuzumuzu ön plana çıkaramadık. Bütün siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak, hep birlikte Çankırı için gayret etmemiz lazım."

MEHMET ALİ KARAMEMİŞ: İSTEMESİNİ BİLMİYORUZ

Mehmet Ali Karamemiş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çubuk'tan Orta'ya giderken, Çubuk'u aşıyoruz. İnanın telefon çekmiyor Şabanözü'ne kadar. Lütfen 2022'deyiz. Oradaki bir köylü, oradaki bir kaza yapan, başına bir iş gelen. Böyle bir durum olabilir mi? İstemesini bilmiyoruz. Düşünün, yollarımıza bakın. Ben partimizin programları sebebiyle Güneydoğu'yu dolaştım. Bir çok ile gittim. Batman'dan Sason'a gittik. Yüz küsur kilometre, dağların dibinde. Geldiğimiz İstanbul yolundan daha güzel. Doğru dürüst yolumuz yok, ilçelerimizin yolu yok. Çantada keklik görebilirler bazı siyasiler ama memleketimiz için biz siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakıp istemesini bilmeliyiz. Çankırı'mız için talep etmesini bilmeliyiz.

Başta Zeynettin Aydın başkan olmak üzere bütün emeği geçen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Umarım ülkemizde birlik-beraberlik içerisinde özellikle Çankırı'mızda da hep beraber, siyasi düşmanlık değil, siyasi rakip olarak görüp Çankırı hemşehriciliğiyle kucaklaşmamız lazım. Hemşehri olarak kucaklaşmamız lazım diye düşünüyorum, kucaklaşmamızı da istiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler