Mehmet Silahsız AK Parti Çankırı'dan milletvekili aday adayı

Mehmet Silahsız AK Parti Çankırı'dan milletvekili aday adayı

Aday adaylığı müracaatında dün son gündü. Çankırı insanının yakından tanıdığı iş insanı Mehmet Silahsız'ın dün akşam saatlerinde AK Parti Çankırı milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri öncesinde siyasi partilerde 'aday adaylığı' başvuruları dün itibariyle son bulmuştu. Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, mobilya sektöründe ulusal marka olarak üretim yapan, Çankırı'nın tanınmış iş insanlarından Mehmet Silahsız'ın AK Parti'den milletvekili 'aday adaylığı' başvurusunu dün akşam saatlerinde gerçekleştirdiği öğrenildi.

İş insanı Mehmet Silahsız; "Neden milletvekili aday adayı oldunuz?" sorusunu şöyle cevaplandırdı:

"Seçim sürecinin başladığı ilk günden itibaren başta dostlarım olmak üzere yakın çevrem ile sokakta karşılaştığım Çankırılı hemşehrilerimin, milletvekili aday adaylığı konusundaki ısrarcılığı beni 14 Mayıs Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesinde 'aday adaylığı' müracaatında bulunmaya taşıdı. Sahip olduğum bilgi-birikim ve deneyimlerimle yola çıktım. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun."

MEHMET SİLAHSIZ KİMDİR?

1978 Çankırı doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Çankırı'da tamamladı. Vatani görevini Diyarbakır'da, yabancı dil, ticaret ve kişisel gelişim eğitimlerini de Almanya'da tamamlayan Mehmet Silahsız, meslek hayatına küçük yaşlarda bölgede uzun yıllar kalitesiyle tanınan köklü, 45 yıllık aile şirketinin yönetiminde bulunarak başladı.

Küçük Sanayi'de olan imalat tesislerini Eldivan ilçesine taşıyarak modern üretim ve pazarlama teknikleri doğrultusunda üretim yapılan bir fabrika kurulmasına öncülük etti. Fabrikanın ürünleri yurtiçi ve yurtdışına pazarlanarak hem Çankırı insanına istihdam de de bölgeye ekonomik katma değer kazandırmaya bugün de devam ediyor. MOSDER ve MOYSAD mobilya üreticileri derneklerinde aktif olarak sektörel gelişim için çalışmalarda bulunuyor.

Bundan sonrasını iş insanı Mehmet Silahsız'ın kendi ağzından dinleyelim:

"2006 yılında girdiğim inşaat sektöründe Çankırı'mıza modern ve estetik yapılar kazandırmaya ve kentimizin mimarisine katkıda bulunuyorum.
Halen Ağa Mobilya İnşaat San. Tic. Ltd. Şti., Nevi Mobilya San. Tic. A.Ş ile Asil İnşaat San. Tic. Ltd. Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatıma devam ediyorum. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığım tüm şirketler nezdinde Çankırı'mızın yaklaşık 150 evladına iş imkanı sağlarken, Nevi Mobilya markası ile ülkemizin yaklaşık 50 ilinde 250 bayiye üretimini yaptığımız ürünleri 'Çankırı'nın mobilya markası' sloganı ile gönderimini sağlayarak, ilimizin isminin daha geniş kitlelere duyurulmasına vesile olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Ayrıca dünyada yaklaşık 20 ülke nezdinde yapılan ihracatlarımızla ilimizin ve ülkemizin ihracat rakamlarının yükselmesine katkıda bulunuyorum. Yine mevcut firmalarımız vesilesiyle her yıl İstanbul'da fuar merkezlerinde düzenlenen uluslararası fuarlara katılarak Çankırı'mızı en iyi şekilde temsil etmeye, ismini daha geniş kitlelere duyurmanın gayretindeyim.

Hatırlanacağı üzere 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Çankırı Belediye Başkan aday adaylığı müracaatım da bulunmakta. özel hayatıma gelince, evli ve 3 çocuk babasıyım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler