Meme dikleştirme operasyonunda Op. Dr. Leyla Arvas farkı!

Meme dikleştirme operasyonunda Op. Dr. Leyla Arvas farkı!

Meme Dikleştirme İstanbul’da, tüm dünyada olduğu gibi kadınların meme sarkması, genetik nedenler, yaşlanma, cildin elastikiyet kaybı gibi nedenler sonucu ortaya çıkabilir.

Meme Dikleştirme İstanbul’da, tüm dünyada olduğu gibi kadınların meme sarkması, genetik nedenler, yaşlanma, cildin elastikiyet kaybı gibi nedenler sonucu ortaya çıkabilir. Bu durum memelerde estetik olmayan bir görünüme neden olabilir. Göğüsleri daha sıkı ve kaldırılmış bir konuma geri getirmek için meme dikleştirme ameliyatı yani “mastopeksi” uyguluyorum.

Meme dikleştirme İstanbulda nasıl yapılır?
Sarkmış deri memedeki bazı bölümlerden çıkarılır ve genel anestezi altında, hastane ortamında yapılan cerrahi operasyonda meme dokusu sıkılaştırılır. Aynı işlemde “nipelin” yani meme başının genişlemesi elimine edilir. Böylece, kişi genç görünümünü korur ve ameliyattan sonra simetrik olarak düzeltilmiş göğüslere sahip olur.
Operasyon 2 ila 3 saat arasında gerçekleşir. Hasta bir gün hastanede kalmalıdır. Ameliyat ağrılı bir ameliyat değildir. Oluşabilecek herhangi bir ağrı, reçete ettiğim ağrı kesiciler tarafından kolayca giderilir.

meme-diklestirme-resim-012.jpg
 
Meme dikleştirme “Mastopeksi” operasyonu öncesinde!
Ameliyat için başvuran hastamın tıbbi öyküsünü her açıdan değerlendirmem gerekir. Daha önce meme kanseri gelişimi veya kitle saptanması olup olmaması çok önemlidir. Hasta bu konularla ilgili tüm bilgileri benimle açık bir şekilde paylaşmalıdır. Mamografi ve ultrasonografi kesinlikle 18 yaşından büyük ve riskli öyküsü olan hastalarda yapılmalıdır.

Tüm benzer operasyonlarda olduğu gibi genel anestezi yapılacağından, ön kan testi ve diğer testler yapılacaktır. Operasyondan 6-8 saat önce yeme ve içme kesilmelidir. Refakatçi olması hastanın kendini güvende hissetmesi ve psikolojik olarak rahat etmesi için faydalı olacaktır.

Meme dikleştirme operasyonu “Mastopeksi” sonrası!
Meme Dikleştirme İstanbul'da ameliyattan sonra 1 gece hastanede kalmanız hasta bakımı ve güven duygusu açısından faydalı olacaktır. Ameliyattan sonra şiddetli ağrı görülmez. Gelişebilen ağrı, reçete ettiğim ağrı kesici ile kolayca ortadan kaldırılabilir. Memenin ön kısmını kaplayan bandaj uygulaması en az üç gün boyunca kalacaktır. Bandaj kullanımı kesildiğinde, hastam duş alabilir. Bandajdan sonra hastam özel sütyenli korsesini en az 6 hafta takmalıdır. İlk ayda, hasta bedensel hareketlere dikkat etmeli ve yorucu aktivitelerden kaçınmalıdır. İlk ayın sonunda yeni meme şekli oluşmaya başlar. 6 aydan 1 yıla kadar hastanın meme şekli tamamen oturur.
 
Meme dikleştirme ameliyatı sonrası iyileşme süreci!
Ameliyattan sonra hasta ayağa kalkabilir. Hasta bir gece hastanede kalmalıdır. İlk 2-3 gün içinde memenin ön bölümüne bandaj uygulanır. Bandaj kullanımı kesildiğinde, özel korse kullanılır. 1. Ayın sonunda tüm fiziksel aktiviteler yapılabilir. Meme son şeklini 6-12 ay arasında alır. Yaş, cilt elastikiyeti, sigara ve içki iyileşme sürecini negatif etkileyen değişkenlerdir.

Meme dikleştirme İstanbul'da en doğru ellerde olsun istiyorsanız +90 212 241 46 24 no'lu telefon numarasından hemen QUARTZ POLİKLİNİK’ten randevu oluşturabilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler