Meral Akşener: Çankırı'da gördüklerimden çok memnun kaldım

Meral Akşener: Çankırı'da gördüklerimden çok memnun kaldım

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: "Çankırı'da gördüklerimden çok memnun kaldım" İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çankırı'ya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çankırı'ya geldi. Esnafla bir araya gelen Akşener, "Çankırı'da gördüklerimden çok memnun kaldım" dedi. Akşener’e, Çankırı ziyaretinde Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve GİK Üyesi Rıdvan Uz eşlik etti.

Çankırı'ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki heyetle birlikte başta Şabanözü, sonrasında Eldivan ve son olarak da Çankırı Merkez'de Atatürk Bulvarı üzerindeki esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti. 

ŞABANÖZÜ'NDE ESNAFTAN AKŞENER'E TEPKİ 

Şabanözü İlçesinde bir esnaf yerel seçimlerde İstanbul için Ekrem İmamoğlu’nu desteklerken HDP ile işbirliği yaptıklarını söyleyince İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Kim PKK ve HDP ile iş tutuyorsa Allah belasını versin. Buna 'amin' diyebilen varsa buyursun 'amin' diyelim. Bu bensem de başladıysa da aynen geçerlidir" dedi.

Meral Akşener, Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında ilçe esnaflarından İsa Soydaş, Akşener’e HDP ile iş birliği yaptığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Soydaş, “Bizim istediğimiz şu; bu memlekette birlik olunsun, HDP olmasın. Siz HDP ile bir oldunuz. Siz HDP ile bir olmasaydınız daha iyi bir parti olacaktınız” dedi.

Bunun üzerine Akşener, ülkede geçmişten bu yana enteresan işler olduğuna vurgu yaparak, 28 Şubat dönemini hatırlattı. Akşener, “Rahmetli Başbuğ vefat ettiği için farklı bir odaklaşma vardı. 28 Şubat dönemini bugün AK Parti çok iyi hatırlar. O günün Meral Akşaner’ine bugünün ülkesinde ‘kafir’ denildi. O günün Meral Akşener’ine 2015 seçimlerinde ‘kocasını aldattı’ denildi. O günün Meral Akşener’ine ‘FETÖ’cü’ denildi. En son PKK'lı denildi. Bırak HDP’liyi PKK'lı denildi.

PKK'lılar da bana diyor ki 'Bu da faili meçhulcu'. Ben kimim bir karar verin artık? Benim kim olduğuma bir karar verin. Seçim zamanı gelecek, arkadaşlar bütün siyasi partilerle birlikte oylarınızı isteyecekler ve ikna edebilirlerse oyunuzu alacak, edemezse almayacak. Benim inancım şudur; oculuk, buculuk üzerinden yapılan politik tanımlamalar genel olarak iftiraya dayanır. Ondan sonraki fasılda da kazığı vatandaş yer”
diye konuştu. 

Bir insanın çeşitli vasıfları olduğunu, o vasıflar üzerinden bölündüklerini kaydeden Akşener, “Bölündük, parça parça olduk. Peki bu parça parça oluştan sen ne kazandın? Sıfır. ‘HDP’ dersen olmaz. FETÖ’cülüğü bile izah etmeye çalışıyorum. PKK'lı diyor ki ‘Akşener faili meçhulcu’. Hayatında PKK’ya taş atmamış adamlar bana ‘HDP ile iş tuttun’ diyor. Ben bu ülkenin içişleri bakanıydım. Ben burada çok sevdiğiniz ağabeyiniz hakkında konuşmaya başlarsam olmaz; açılımlar, saçılımlar, megri megriler. PKK ile iş tutanın Allah belasını versin. Ben tutmuşsam benim belamı versin. Başkası tuttuysa onun belasını versin” ifadelerini kullandı.

Şabanözü ilçesinde esnafların ekonomik durumlardan genel olarak iyi bahsetmeleri Meral Akşener tarafından memnuniyetle karşılandı. Şabanözü ilçesinin işsizlik oranının düşük olması da Akşener’i memnun etti.

ELDİVAN'DA ESNAFLA BULUŞMA

İlçe vatandaş buluşmalarına Şabanözü'nden sonra Eldivan ilçesine giderek devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partililer burada da esnafların durumları hakkında bilgiler aldılar. Eldivan nüfusuna kayıtlı şehit kardeşler Üsteğmen Yılmaz Gülhan ve polis memuru Hasan Gülhan’ın ailesini de evlerinde ziyaret eden İYİ Partili heyet buradan ailenin sıkıntılarını dinledi. Bir süre sohbetin ardından şehitlerin fotoğraflarını gören Meral Akşener şehitlerin anne-babası Hatice ve Hasan Gülhan’ın ellerinden tutarak şehitliğin önemli bir mertebe olduğunu ve onlar sayesinde Türkiye’nin ayakta kaldığını belirtti.

VE AKŞENER ÇANKIRI MERKEZ'DE

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çankırı'ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki heyetle birlikte Şabanözü ve Eldivan ziyaretlerini tamamladıktan sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaret sonrasında ise il hakkında değerlendirme yapan Akşener, "20 Ocak 2020'den itibaren şehirleri geziyorum, ilçe ilçe esnaf geziyorum. Esnafın kapısından içeri girdiğimde iktidarı yermiyorum, kendi partimi övmüyorum, propaganda yapmıyorum. Sadece esnafın derdini dinliyorum. O derdi aldıktan sonra grup konuşmama koyuyorum. Arkasından milletvekili arkadaşlarımız soru önergeleri kanun teklifleri ve araştırma önergeleri veriyorlar. Böylece o esnaftan edindiğimiz bilgileri talepleri ihtiyaçları iktidar partisine iktidar yöneticilerine iletmiş oluyoruz. Bu konuda bir iletişim metodu geliştirdik. Bugün bu çerçevede buradayım" ifadelerini kullandı.

meral-aksener-cankiri-merkez-ziyaret-resim-08.jpg

Çankırı merkezde Atatürk Bulvarı’nda bulunan esnafları ziyaret ederek pandemiden dolayı yaşanan sıkıntılardan ne ölçüde etkilendiklerini merak eden Akşener; Gençlerin yoğun olarak bulunduğu bir kafede oturdu ve burada üniversiteli öğrenciler ile bir araya gelerek çay içerek sohbet etti.

"ÇANKIRI'DA GÖRDÜKLERİMDEN OLDUKÇA MEMNUN KALDIM"

Çankırı programının sonunda basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ziyaretlerimiz sonunda vekillerimiz mecliste önergeler veriyorlar ve şehirlerle ilgili çözüm bulmaya çalışıyorlar. Böylece sıkıntıları iktidar partisine iletmiş bulunuyoruz. Şehir ziyaretlerinde öznenin esnaf, çalışan, öğrenci olduğu bir metot geliştirdik ve sonuçlarını olumlu şekilde almaya da başladık. Ben Çankırı’da gördüklerimden oldukça memnun kaldım.

Misafirperverliğinizden memnun kaldım. Çankırı’daki esnaflarımızdan aldığımız bilgilerden Çankırı’nın diğer illere göre daha iyi durumda olduğunu gördüm. Yapılan sanayi yatırımlarının işsizliğe çözüm olduğunu gözlemledik. Buradan şöyle bir çıkarım yapıyoruz demek ki sanayi yönelik yatırımlar istihdam oluşturuyor. İstihdam gençlere dönüyor ve esnafın işi iyi gidiyor. Sizin gibi basın emekçilerinin maaşları artıyor.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, giderken partililer tarafından "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" tezahüratları ile şehir merkezinden uğurlandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler