Meral Akşener Çankırı'ya geliyor

Meral Akşener Çankırı'ya geliyor

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 4 Haziran Pazartesi günü saat 16.00'da Çankırı'da vatandaşlara hitap edecek.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 4 Haziran Pazartesi günü Çankırı Belediye Meydanı'nda halka hitap edecek. Akşener, ziyaret öncesi mesaj göndererek "Çankırılılar içme suyuyla buluşacak" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı’da gerçekleştireceği miting öncesi Çankırılılar'a mesaj gönderdi. Hititler'den Osmanlı dönemine kadar binlerce yıl çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Çankırı’nın Milli Mücadeleye verdiği destekle de büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Akşener, “Yatırım yapılmayan, teşvik verilmeyen, sürekli göç veren, çeşmesinden su bile akmayan Çankırı, bunu hak etmiyor. Çankırı’nın kaderi İYİ Parti iktidarıyla değişecek” dedi.

"SU DİYE BİR SORUN OLMAYACAK"
Çankırı’nın, 2018 Türkiye’sinde hala içme suyu sorunu yaşamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Akşener, “Şehir merkezinde içme suyu sorununun yeni çözüldüğünü, Kızılırmak bölgesinin hala çözüm beklediğini biliyorum. Hatta bazı köylerde taşımayla evlere su götürülüyor. Çankırılı hemşerilerime buradan söz veriyorum. Su medeniyettir, temizliktir, her vatandaşın en hayati ihtiyacıdır. İYİ Parti iktidarıyla Çankırılı hemşerilerimin su diye bir sorunu olmayacak." dedi.

ÇANKIRI NEDEN GÖÇ VERİYOR?
Ekonomisi tarıma dayalı Çankırı’da çiftçilerin üretmekten vazgeçip sanayinin gelişmemesinden dolayı şehrin her geçen gün göç verdiğini aktaran Akşener, “Üç olan milletvekili sayısı ikiye düştü. İlçelerinizin nüfusunun gelişmiş bir köy nüfusundan bile az olduğunu biliyorum. TÜİK verilerine göre önümüzdeki yıllarda 10 bin kişi daha göç vermesi beklenen Çankırı’nın neden göç verdiğini sorgulamayan iktidara Çankırılı hemşerilerimin hesap soracağından hiç şüphem yok. İYİ Parti iktidara geldiğinde leblebi ve el dokumasıyla ünlü olan Çankırı’nın potansiyelini ortaya çıkartacağız. Tarlalarımızla yeniden buğday, fiğ, çeltik, meyve ve sebze yetişecek. Tarıma dayalı sanayi yatırımlarımızla Çankırı göç veren değil, göç alan bir il olacak.” şeklinde devam etti.

ÇANKIRI TURİZMİ DESTEKLENECEK
Merkezi yönetimden destek almayan Çankırı’nın turizmde bir çekim merkezi haline gelmesi gerektiğini de söyleyen Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramören, uluslararası yamaç paraşütüne ev sahipliği yapıyor. Ilgaz’da kış ve dağ turizmi teşvik verilmesini bekliyor. Çankırı, bakir doğasıyla turizme elverişli olduğu gibi kaya tuzu rezervleriyle de sağlık turizmi için yatırıma açık bir yerdir. Yıllardır tuz mağarasının değerlendirilmesini bekleyen Çankırılılar hiç merak etmesin. Çankırı turizm yatırımlarıyla kendini gösterecek, turizm Çankırı ekonomisine katkı sağlayacak.”

KİMSE ÇANKIRI’YI İHMAL ETMEYECEK
Geçmiş yıllarda hayvancılığın yaygın olduğu Çankırı’da tıpkı tarım gibi hayvancılığın da bittiğini ifade eden Akşener; “Çankırı’ya bir çivi bile çakmayan iktidara Çankırılı hemşerimin hesap soracağından hiç şüphem yok. Biz iktidara geldiğimizde meralarınızda yeniden hayvanlar otlayacak, süt ve peynir fabrikaları kurulacak. Korgun Organize Sanayi Bölgesi vereceğimiz teşviklerle sanayisini çeşitlendirecek. Üretime vereceği katkıyla sosyal ve ekonomik yapısı değişecek olan Çankırı’yı kimse ihmal etmeyecek” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler