Meral Akşener: Seçime değil sanki savaşa gidiyoruz

Meral Akşener: Seçime değil sanki savaşa gidiyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gideceği Bilecik'te vatandaşlarla bir araya geldi. Akşener, Cumhur İttifakı'nın söylemlerine tepki göstererek, "Seçime değil sanki savaşa gidiyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP ile sağlanan iş birliğinin hemen ardından seçim çalışmalarına Bilecik'ten başladı. Akşener, Bilecik'te vatandaşlarla buluşmadan önce, kent esnafına ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerinin sonunda miting alanına geçen Akşener, binlerce vatandaş tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimler için ilk mitingi olan Bilecik mitinginde yapmış olduğu açıklamalardan satır başları şu şekilde:

"SEÇİME DEĞİL SANKİ SAVAŞA GİDİYORLAR"
"Bugün yerel seçimler için Söğüt'ümüzden Bismillah diyerek yola çıkmak için geldik. Şimdi bir seçime gidiyoruz biz ama iktidar partisi Allah Allah sesleriyle savaşa gidiyorlar.Sizin için size hizmet edecek adaylar arasında tercihte bulunacaksınız. Hepi topu bu. Tutturmuşlar bir bekâ meselesi haline getirdiler. Eğer yerel yönetimde sizin kaybetmenizle bu memleketin bekâsına halel gelecekse bunun nedeninin açıklamak zorundalar. Bekâ meselenizi tahkim etmek için çok güçlü bir dış politika anlayışı gerekir. ‘Dostum Trump’ deyip iki büklüm olmamak gerekir."

"DEVLET YÖNETİMİ CİDDİYET GEREKTİRİR"
"Devlet yönetimi ciddiyet gerektirir. Şehir hastaneleri İngiltere ekonomisini batırdı. Terk edilen sistem yandaşlar için Türkiye’ye getirilmemeli. Yandaşları zengin etmemek gerekir. Yandaşları zengin etmek için emekliye bit kadar zam yapmamak gerekir. Cumhurbaşkanının kendine yüzde 26 zam yapmaması gerekir. Eğer yapıyorsa vatandaşa da ayrım yapmadan aynı zammı yapması gerekir. Bir yılda, sadece 2018’de 106 bin esnaf kepenk kapattı. Esnafın arkasında onu güçlendirecek şekilde durmak gerekir. 5 müteahhiti zengine edeceğim deyip ülkeyi betona gömmemek gerekir. O beğenmedikleri cumhuriyetin yaptıklarını sata sata 5 müteahhiti zengin ettiniz."

"4 YIL SEÇİM YOK"
“Türkiye’nin beka sorunu varsa onu buralarda aramak gerekir. 2 kişinin koltuk bekası için bir şey diyemem. Bakın 4 yıl bir daha seçim yok. Seçiminizi iyi yapın. Halil Erdoğmuş tanıdığınız bir isim ben kendisine kefilim. Onu seçmenizi rica ediyorum. Ama iki koltuk sorunu var. Sayın Cumhurbaşkanı rahat 2023’e kadar seçim yok. Sayın Bahçeli’de zaten oturduğu yerde oturuyor."

"Siz bir karar vereceksiniz. Hizmetle, hırsızlık arasında, yalan ile doğru arasında bir karar vereceksiniz. Zamanında siyasetçilerin yakasına yapışırdınız. Elinizde tek bir fırsat var onu değerlendirin. Siz gereken dersi bu seçimlerde onlara verirseniz. Sayın Erdoğan çıkacak diyecek ki, 'Eyy ahali verdiğiniz uyarıyı aldık hemen bakanları değiştiriyorum' diyecek. Ondan sonra ne olacak EYT’lilere dönecek 3600’e dönecek ve gerekeni yapacak. Anlayacak ki oy aslanın ağzında bu sizin işinize yarayacak. O dört sene seçmen velinimetim deyip gidecekler. Onun için bir derse ihtiyaçları var.”"Biz kurduk partiyi EYT dedik. Siz ders verirseniz çıkacak Buraya yazıyorum. Asgari ücret dedik yaptılar. Emekliler için de elimizden geleni yapacağız. Bu seçimi değerlendirmeniz gerekiyor." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler