Merkez Valisi Orhan Çiftçi hakkında 3.5 yıl sonra kadına şiddet davası açıldı

Merkez Valisi Orhan Çiftçi hakkında 3.5 yıl sonra kadına şiddet davası açıldı

Merkeze çekilen eski Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında, 4 kişiyle birlikte kaçırdıkları Meltem Özkalfa’ya ormanda işkence ettikleri gerekçesiyle dava açıldı.

Kırklareli Valisi olarak görev yaptıktan sonra Mayıs 2018'de Merkez'e çekilen Orhan Çiftçi hakkında, 4 arkadaşıyla birlikte kaçırdıkları belediye çalışanı Meltem Özkalfa'ya ormanda işkence ettikleri gerekçesiyle İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 10 Şubat'ta ‘2020-35’ dosya numarasıyla açılan davada Orhan Çiftçi, "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "hakaret" suçlarından yargılanacak. Davanın açılması için 3,5 yıldır hukuk mücadelesi veren Meltem Özkalfa, mücadelesinden vazgeçmesi için çeşitli baskılar gördüğünü de söyledi.

GazeteDuvar'dan Sadık Güleç'in haberine göre Bursa'da Mudanya Belediyesinde çalışan Meltem Özkalfa, 8 Mayıs 2017’de savcılığa başvurarak dönemin Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi ve dört kişinin kendisini kaçırdığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Özkalfa’nın iddiasına göre Orhan Çiftçi ile Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde 2014’ten 2017’ye kadar ilişkisi olmuştu. Evli olan Orhan Çiftçi, daha sonra İstanbul’da Bağcılar ilçesine kaymakam olarak atanmıştı. Özkalfa, Çiftçi’nin "İstanbul’a gel" teklifini reddetmiş ve ayrılmak istemişti. İkili arasında bu nedenle tartışma yaşanmıştı. Son olarak Orhan Çiftçi, Meltem Özkalfa ile Mudanya’daki bir AVM’nin bahçesinde buluşmuştu. Bu buluşmada Özkalfa, dört kişi tarafından içinde Çiftçi’nin olduğu bir araca bindirilerek kaçırılmıştı.

Savcılık aşamasında kaçırılma anının görüntüleri ve tanıkları da ortaya çıkmıştı.

Kaçırıldıktan sonra darp raporu alan Özkalfa, ormanda dövüldüğünü, Çiftçi’nin ayaklarının altını öpmeye zorlandığını anlatmıştı.

Açılan soruşturmada Çiftçi’nin yanında olduğu belirlenen kişilerden Erdal Avcıl tutuklanmıştı. Üç ay hapis yattıktan sonra bırakılan Avcıl ve yanındaki üç kişi hakkında açılan dava halen devam ediyor.

VALİ ÇİFTÇİ, GÖRÜNTÜLERE SESSİZ KALMIŞTI
Mudanya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 29 Mart 2018 tarihinde verdiği koruma kararıyla o dönem Kırklareli Valisi olan Orhan Çiftçi’nin, Meltem Özkalfa’ya yaklaşmasını 6 ay süreyle yasaklamıştı.

İddiaların kamuoyuna yansıması üzerine basın toplantısı düzenleyen Çiftçi, suçlamaları reddetmiş, Özkalfa ile olan ilişkisini yalanlamış ve Özkalfa’nın kendisinden bir konuda yardım istediğini, kendisi yardım etmeyince de iftiraya uğradığını ileri sürmüştü.

meltem-ozkalfa-mudanya-bursa-resim-012.jpg

Ancak Vali Çiftçi, Meltem Özkalfa’nın kaçırılma anına ait, kendisinin de yer aldığı kamera görüntüleriyle ilgili bir açıklama yapmamıştı.

BAKANLIK, YARGILAMA İZNİNİ 3,5 YIL SONRA VERDİ
Aradan geçen 3,5 yılın sonunda İçişleri Bakanlığı, Orhan Çiftçi hakkında yargılama izni verdi.

GazeteDuvar'a konuşan Meltem Özkalfa, aradan geçen süre boyunca davadan vazgeçmesi için çeşitli baskılar gördüğünü söyledi. “Bana bu şiddeti yaşatanların cezalandırılmasını istiyorum” diyen Özkalfa, son olarak CİMER’e "Orhan Çiftçi’nin ağabeyi YSK üyesi olduğu için mi yargılama izni verilmiyor?" diye yazdığını ve verdiği sayısız dilekçe sayesinde davanın açıldığını söyledi.

"BASİT YARALAMA" VE "TEHDİT" SUÇLARINDAN YARGILANMAYACAK
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede, Erhan Çiftçi hakkında “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "hakaret” suçlarından ceza istendi.

Reklam

 
İddianamede, Orhan Çiftçi’nin yanında bulunan Davut Aksu, Osman Kaymak, Funda Sesli ve Erdal Avcıl adlı kişilerle birlikte Bursa Mudanya’da bulunan Migros marketin önünde Meltem Özkalfa ile buluştukları yer aldı.

Savcı Ekrem Aydıner’in hazırladığı iddianamede, Orhan Çiftçi’nin Meltek Özkalfa’dan ayrılmak istediği ancak bunu kabul etmeyen Meltem Özkalfa’nın kendisini telefonla sürekli aradığı ileri sürüldü.

Burada çıkan tartışmada Meltem Özkalfa’nın araca doğru taş attığı daha sonra Özkalfa’nın Funda Sesli ve Erdal Avcıl’ın bulunduğu araca bindirildiği ifade edildi.

Mudanya’ya yakın Balat mahallesine götürülen Özkalfa’nın burada Orhan Çiftçi’nin de aralarında olduğu sanıklar tarafından darbedildiği iddianamede yer aldı.

Orhan Çiftçi’nin yargılanacağı maddeler 7 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Savcılık, "basit yaralama" ve "tehdit’ suçlarından ise kovuşturmaya gerek görmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler