Mersin'de bina çöktü! Çok sayıda yaralı var

Mersin'de bina çöktü! Çok sayıda yaralı var

Mersin'de iki katlı bir bina henüz bilinmeyen bir sebeple büyük bir gürültüyle çöktü.

Olaydan sonra çevrede bulunanların yardımıyla 6 kişi kurtarılırken, enkazda halen birçok kişinin bulunduğu öne sürüldü. Saat 22.30 sıralarında merkez Akdeniz İlçesi Duran Felek Caddesi üzerinde bulunan ve iki ailenin yaşadığı belirtilen eski bir bina saat 22.30 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Çevreyi toz bulutu sararken, hemen olay yerine koşan mahalle halkı 6 kişiyi enkazdan yaralı olarak kurtardı.

Yaralılar olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere götürüldü. İhbar üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve çok sayıda ambulans ile polis ve sivil savunma ekipleri olay yerine geldi. Bu arada enkazdan bir kadının yardım çağlıklarını duyan ekipler hemen kurtarma çalışması başlattı.

VALİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, çöken binadan 5 kişinin yaralı olarak çıkarıldığını ve ev sahibinin verdiği bilgiye göre binada başka kimsenin bulunmadığı söyledi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yaptığı açıklamada, çöken 2 katlı binadan 5 kişinin yaralı olarak çıkarıldığını söyledi. Ev sahiplerinin bildirdiğini göre binada başka kimsenin bulunmadığını belirten Çakacak, ancak yinede AFAD, itfaiye ve diğer kurtarma ekiplerinin her ihtimale karşı binadaki incelemelerini sürdürdüğünü ifade etti. Yaralılardan birinin sağlık durumunun ağır olduğunu söyleyen Vali Çakacak, diğerlerinin durumlarının iyi olduğunu, çökme nedeninin ise incelemeden sonra ortaya çıkacağını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler