Mersin'de küçültülen meydan dolmadı, açılış ertelendi

Mersin'de küçültülen meydan dolmadı, açılış ertelendi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de beklenen ilgiyi göremedi. Basına açık olarak Cumhuriyet Alanı’nda 16.00’da yapılması planlanan açılış törenine beklenen katılım sağlanmadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu açılışlar nedeniyle konuşma yapacağı Mersin'de beklenmedik bir manzarayla karşılaşıldı. Geçmiş yıllarda aynı alanı tıka basa dolduran Erdoğan, TIR araçları ve demir bariyerlerle bölünmüş Cumhuriyet Alanı'nı dolduramadı.

Saat 16.00'daki programın 17.00'ye kaydırılmasının sebebinin ilgisizlik olduğu öne sürüldü. 16.00'da çekilen fotoğraf ve görüntülerde neredeyse boş olan alan saat 17.00'de de tamamen dolmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı ve saat 16.00'daki 341 adet ve 3.2 milyar TL'lik yatırım projelerinin toplu açılış programı için Cumhuriyet Alanı düzenlendi. Bir gün önce alanın çevresi ve meydana çıkan yolların tamamı demir bariyerlerle çevrildi.

Bayraklarla süslenen Cumhuriyet Alanı'nın 16.00'da çekilen fotoğraf ve görüntülerde neredeyse boş olduğu gözlendi. Geçmiş yıllarda Erdoğan'ın tıka basa doldurduğu alan bu kez TIR araçları ve demir bariyerlerle küçültmesine rağmen dolmadı.

Demir bariyerlerle çevrili Cumhuriyet Alanı'nın etrafında polis geniş güvenlik önlemleri alırken, alanın etrafında yer alan yüksek binaların damlarına keskin nişancı ve dürbünlü polisler yerleştirildi. Erdoğan gelmeden önce askeri ve polis helikopterleri alanın üzerinde sürekli tur attı.

Öte yandan Erdoğan’ın Twitter hesabından paylaşılan yayında da kalabalık az olması dikkatlerden kaçmadı.

İşte o fotoğraflar:

Erdoğan'ın Mart 2019 mitingi:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler