Mersin'de yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 30 yaralı

Mersin'de yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 30 yaralı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

EDİNİLEN bilgiye göre, Dikmenler Mardin Seyahat firmasına ait Hüseyin Tayşun yönetimindeki 47 NA 767 plakalı yolcu otobüsü, Muğla/Marmaris'ten aldığı yolcularla Antalya istikametinden Mersin istikametine seyir halinde iken henüz bilinmeyen bir nedenle Aydıncık ilçesi Sarıyer tüneller çıkışında bariyerlere çarparak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre otobüs şoförünün de aralarında bulunduğu 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Son dakika: Mersinde katliam gibi kaza Yolcu otobüsü devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var...

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Aydıncık, Anamur ve Silifke'deki hastanelere kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı. Kaza dolayısıyla itfaiye ve karayolları ekipleri de bölgede çalışma yaptı.

Son dakika: Mersinde katliam gibi kaza Yolcu otobüsü devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var...

VALİ PEHLİVAN'DAN KAZA AÇIKLAMASI: 9 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 30 VATANDAŞIMIZ DA YARALI

Kazanın ardından olay yerine giden Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Vali Pehlivan, otobüste 3 mürettebat ve 40 yolcunun bulunduğunu, kaza sırada bölgede yağış olduğunu ve tünel çıkışında aracın virajda kayarak şarampole devrildiğini kaydetti.

Kaza yerinde incelemelerin sürdüğünü ifade eden Vali Pehlivan, "Kaza Mersin İl Merkezine yaklaşık 170 km mesafede, Aydıncık İlçemizin Yenikaş Mahallesi sınırlarında meydana geldi. 40 yolcu, 3 mürettebatı ile seyir halinde olan yolcu otobüsünün Sarıyer Tüneli çıkışında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle devrilmesi sonucu elim bir trafik kazası meydana gelmiştir. Kazada maalesef 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 30 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilçelerimizdeki ve ilimiz merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Başımız sağ olsun." dedi.

Vali Pehlivan, kazanın tek taraflı olduğunu tünel içi ve otobüsteki araç kamerasının da incelemeye alındığını kaydetti.

FACİANIN GÖRÜNTÜLERİNİ İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA YAYINLADI X HESABINDAN PAYLAŞTI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler