Meteoroloji alarm veriyor: Günlerce sürecek yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Ege kıyılarında kuvvetli sağanak, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da don ve buzlanma bekleniyor. Marmara’da gün boyu sis etkili olacak. İşte bölge bölge hava durumu…
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkenin batı ve iç bölgeleri bugün parçalı bulutlu; bazı kesimlerde ise yer yer yoğun bulutluluk görülecek.
Kıyı Ege başta olmak üzere Çanakkale, Balıkesir’in batı kıyıları, Manisa, Denizli, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise daha açık ve zaman zaman az bulutlu geçeceği öngörülüyor.
İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarında yağışların gün içinde yer yer kuvvetlenmesi beklenirken; sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde pus ve yoğun sis görülebileceği belirtiliyor.
İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayının etkili olması tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNDE
Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği, önemli bir değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.
Rüzgârın genel olarak güney ve doğu yönlerden, Güneydoğu Anadolu’da ise kuzeyden hafif, zaman zaman orta şiddette esmesi bekleniyor.
METEOROLOJİ’DEN İKİ FARKLI UYARI
İzmir, Aydın ve Muğla’nın kıyı ilçelerinde beklenen şiddetli yağışlara karşı ani su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel risklere karşı dikkatli olunması isteniyor.
İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmanın ulaşımı olumsuz etkileyebileceği belirtildi.
MARMARA’DA SİS ETKİSİNİ ARTIRIYOR
Bölgede parçalı ve yer yer yoğun bulutluluk hakim. Öğle ve gece saatlerinde Çanakkale ile Balıkesir’in batı kıyılarında yerel sağanak tahmin ediliyor. Sabah ve gece boyunca Marmara genelinde pus ve sis bekleniyor.
Bursa 17o – Parçalı bulutlu
Çanakkale 17o – Öğleden sonra yerel sağanak
İstanbul 17o – Parçalı bulutlu
Kırklareli 16o – Parçalı bulutlu
EGE’DE KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI
Kıyı Ege genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece sis ve pus görülebilir. İzmir, Aydın ve Muğla’nın kıyılarında yağışların zaman zaman kuvvetli olması öngörülüyor.
Afyonkarahisar 12o – Çok bulutlu
Denizli 15o – Öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü yağış
İzmir 18o – Aralıklı sağanak, kıyıda kuvvetli yağış
Muğla 14o – Kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak
AKDENİZ’DE YAĞIŞ BULUTLARI YÜKSELİYOR
Akdeniz’de parçalı başlayan hava, gün içinde bölgenin batı kesimlerinde yoğun bulutlanacak. Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacak.
Adana 23o – Parçalı bulutlu
Antalya 23o – Öğle saatlerinde yerel sağanak
Hatay 19o – Parçalı bulutlu
Isparta 15o – Öğle saatlerinde sağanak bekleniyor
İÇ ANADOLU’DA DON TEHLİKESİ
Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir gün öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğuda buzlanma ile don riski bulunuyor. Ayrıca bölge genelinde pus ve sis etkili olabilir.
Ankara 13o – Parçalı bulutlu
Eskişehir 11o – Parçalı bulutlu
Konya 12o – Parçalı bulutlu
Nevşehir 10o – Az bulutlu
BATI KARADENİZ’DE PUS HAKİM
Parçalı ve az bulutlu bir gün beklenirken, iç kesimlerde sis ve pus sabah ve gece saatlerinde etkisini gösterecek.
Bolu 15o – Parçalı bulutlu
Düzce 18o – Parçalı bulutlu
Sinop 20o – Az bulutlu
Zonguldak 18o – Parçalı bulutlu
ORTA VE DOĞU KARADENİZ’DE AÇIK HAVA
Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. İç kesimlerde sis ve pus sabah ve gece saatlerinde görülecek.
Amasya 15o – Az bulutlu
Rize 16o – Parçalı bulutlu
Samsun 17o – Az bulutlu
Trabzon 16o – Parçalı bulutlu
DOĞU ANADOLU’DA BUZLANMA UYARISI
Gün boyunca parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda don ve buzlanma görülecek.
Erzurum 7o – Az bulutlu
Kars 7o – Parçalı bulutlu
Malatya 10o – Az bulutlu
Van 9o – Az bulutlu
GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA SAKİN HAVA
Bölgede parçalı ve az bulutlu bir gün bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerde pus ve sis oluşabilir.
Batman 14o – Az bulutlu
Diyarbakır 14o – Az bulutlu
Gaziantep 15o – Az bulutlu
Mardin 15o – Az bulutlu






