Meteoroloji'den Çankırı için 'zirai don' uyarısı!

Meteoroloji'den Çankırı için 'zirai don' uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Pazartesi günü (yarın) Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte hava sıcaklıklarının 10-15 derecede düşeceğini açıkladı. Çankırı için 'don' uyarısı var...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmeye göre, Çankırı için 'zirai don' tehlikesine dikkat çekildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor.

Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise zamanla kuzey iç ve doğu bölgelerinin yüksek kesimler başta olmak üzere, yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

'ZİRAİ DON' UYARISI

Salı gününün ilk saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük) ve yüksekleri, İç Anadolu (Çankırı ve Kırıkkale) zirai don tehlikesi altında. Genel olarak Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen 'zirai don' tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler