Metro'nun şoförü 'uyuduğu' için otobüs devrilmiş!

Metro'nun şoförü 'uyuduğu' için otobüs devrilmiş!

Hatırlayacağınız gibi; 3 Ocak Salı günü sabah saat 07:45'te Çankırı'dan 16 yolcusuyla Ankara'ya hareket Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü Çandır mevkiinde tek taraflı kazaya neden olmuş ve 1'i ağır olmak üzere 8 yolcu yaralanmıştı.

3 Ocak Salı sabahı saat 07:45'te 16 yolcusuyla Çankırı'dan Ankara'ya hareket eden N.T yönetimindeki Metro Seyahat Acentası'na ait otobüs, Çandır mevkiinde tek taraflı kazaya neden olmuş ve 1'i ağır olmak üzere 8 yolcu çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Kaza ile ilgili olarak aynı gün yaptığımız haberde kazanın 'yoldaki buzlanma' nedeniyle yaşandığı bilgisi okuyucu ile paylaşılmış ancak sonrasında haberimize gelen "kaza şoförün uyuması nedeni ile yaşandı" ihbarları ile kazanın seyri bir anda değişmişti!

Sözcü18 Haber Merkezi olarak kazadan yaralı olarak kurtulan yolculara ulaşma çabalarımız sonucu, halen evinde tedavisi sürmekte olan Sevim S ile bağlantı kurabildik. Çift katlı otobüsün üst katında seyahat eden Sevim S, "Otobüse bindiğimizde tuhaflıklar başlamıştı! Oturduğumuz koltuklarda 'kemer girişi' vardı ancak 'kemer' yoktu!" dedi ve "Kazadan önce duyduğum tek cümle muavinin 'Abi yavaş! Uyan' şeklindeki bağırmasıydı. Bu sözler söylenirken otobüs hızla gidiyordu. Ve arkasından yolcular da 'uyan uyan' diye bağırıyordu! İşte o anlarda otobüs yaklaşık 2 dakika yalpaladı ve 'toplar' demeye kalmadan devrildi" dedi.

Kazadan yaralı olarak kurtulan ve halen Çankırı'daki evinde tedavisi süren Sevim S'nin olay öncesi ve sonrasında yaşadıklarından bizlere aktardıkları:

"KEMERİN GİRİŞ KISMI VARDI FAKAT KENDİSİ YOKTU"

"3 Ocak 2023 Salı günü saat 07:45 Metro Çankırı-Ankara otobüsüne bilet aldım. Sabah 07.30'da terminaldeydim. Otobüste yolcuların tam olmasına rağmen kalkması gereken saatten yaklaşık 10 dakika geç kalktı. Bu sürede şoför yoktu. Yolculardan birkaçı 'Ne zaman kalkacağız? Saat kaç oldu? İşimiz var bizim.' gibi söylemlerde bulundu.

Otobüs hareket ettiğinde kemer takmak için kemeri aradım, kemerin giriş kısmı vardı fakat kendisi yoktu. Muavine söylemek için bakındım fakat o sırada 1 ve 2 numaralı koltuğa birbirini tanımayan erkek ve kadın yolcuyu yan yana oturtmuşlar ve yer tartışması yaşandı.

Ondan sonra muavin servis yapmaya başladı soracak alan tanınmadı. Zaten üst kat o kadar sallanıyordu ki muavin ayakta zor duruyordu. Bu sırada Kırıkkale yol ayrımında otobüs yalpalamaya başladı. Yaklaşık 2 dakika otobüs sağ sol yaptı ve hızlandı. Muavin 'Dur dur yavaşla ne yapıyorsun?' diye bağırmaya başladı. Aşağıdaki yolcular da 'Uyan, uyan...' diyerek bağırınca üst katta benim de olduğum herkes bağırmaya başladı ve sağ tarafa bir benzin istasyonun oraya doğru devrildik.

Ben altta ezilmiştim kendime geldiğimde benim yanımda oturan kadın beni çıkarmaya çalışıyordu. En önde olduğum için bacaklarım sıkışmış, uyuşmuş ve her yerim cam, kan olmuştu...

Olay yerinde jandarma şikayetçi olup olmadığımı sordu, şikayetçi olduğumu ve şoförün uyuduğunu belirttim. Çankırı Devlet Hastanesi'ne geldiğimizde hastane polisi ifademizi alacağını söyledi fakat taburcu olmamıza yakın 'İfade alacak mısınız?' diye sorduğumda kendi işinin olmadığını söyledi.

Hastanedeyken beni jandarma aradı 'Çandır'da' ifade vermem gerektiğini belirtti ben de kendisine ne sağlık durumumun ne de oraya gelme imkanımın olmadığını söyledim. Beni tekrar arayacakları söylendi fakat ondan sonra beni arayan olmadı.

Şu an Metro Turizm ve şoför yüzünden ne sınavıma çalışabiliyorum ne de işlerimi halledebiliyorum. Onca yolcunun yaralanmasına sebebiyet veren, hayatını tehlikeye atıp, sekteye uğratan şirketten ve şoförden şikayetçiyim."

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler