MHP 4 kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde

MHP 4 kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde

MHP’li Silivri Belediyesi, dört kez iptal ettiği Kültür Merkezi ihalesini, beşinci denemede AKP’linin şirketine verdi. AKP Beykoz eski ilçe başkan yardımcısı Muhammed Talha Enis’e ait, MTE Yapı Tic. A.Ş. ihaleyi 168 milyon 850 bin TL’ye aldı.

SİLİVRİ Belediyesi, seçimlere çok az bir süre kala, daha önce 4 kez iptal ettiği, "Silivri Gençlik ve Kültür Merkezi" yapımı ihalesini, beşinci kez düzenlediği ihaleyle sonuçlandırdı. Tek firmanın katıldığı ihaleyi, 168 milyon 850 bin TL’ye alan, MTE Yapı Tic. A.Ş., Silivri Belediyesi ile 24 Ocak 2024 tarihinde sözleşme imzaladı. Belediyenin, müteahhidin kar payı dahil yaklaşık maliyetini 158 milyon 108 bin 722 TL olarak belirlediği ihaleyi, 10 milyondan daha yüksek bir bedelle alan MTE firması, söz konusu inşaatı 10 Mart 2025 tarihine kadar tamamlayacak.

MHP dört kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde - Resim : 1

MHP dört kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde - Resim : 2

MHP dört kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde - Resim : 4

MHP dört kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde - Resim : 5

MHP dört kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde - Resim : 6

MHP dört kez iptal etti sonunda dayanamadı... İhale AKP'liye gitti... Unakıtan işin neresinde - Resim : 7

AKP önceki dönem milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun'un bir paylaşımı...

M. Talha Enis kimdir?

MTE firmasını 2011 yılında 10 bin TL sermaye ile kuran Muhammed Talha Enis, 2018’de AKP Beykoz İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş ve başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti.

AKP hükümetlerinin ilk Maliye Bakanı olan ve bu görevini 6 yıl sürdüren Kemal Unakıtan eşi Ahsen Unakıtan’ın yeğeni olan (Enis’in teyzesi) Talha Enis, 2013’te evlenmiş ve nikah şahitliğini Kemal Unakıtan yapmıştı.

Talha Enis’in babası merhum Kemal Unakıtan’ın bacanağı olan Şerif Enis’in, 1987’de kurduğu Biat İnşaat firmasının geçmişte aldığı ihaleler de haberlere konu olmuştu.

Muhammed Talha Enis’in baş harflerinden oluşan MTE Yapı firması 2020 yılında Eyüpsultan Belediyesi’nden, 2 milyon 115 bin TL’ye, "Eyüpsultan Zaman Yolculuğu Projesi" ihalesini almıştı.

Firma geçen yıl Eylül ayında ise Balıkesir Havran Belediyesi’nden davetli ihale almıştı. Kamu İhale Kanunu’n 21/b maddesine göre yapılan ihaleyi, tek teklif sahibi olarak MTE Yapı, 49 milyon 985 bin TL’ye almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler