MHP Çankırı adayı Esen: 1 Nisan'da belediye MHP'nin olacak

MHP Çankırı adayı Esen: 1 Nisan'da belediye MHP'nin olacak

MHP Çankırı Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Esen, belediye imkânları kullanılarak yapılan seçim çalışmaları nedeniyle adil bir seçim yarışı olmadığını belirtirken, beytül mal vurgusu yaptı.

MHP Çankırı Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Esen, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Projelerini 10 Mart’ta düzenleyecekleri program ile kamuoyu ile paylaşacağını anlatan Esen, gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı.

Bir gazetecinin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın “Belediye başkanlarının şahsi reklamlarını belediye bütçelerinden kullanmaları kul hakkına girer” sözlerini hatırlatarak sorduğu soruya şöyle yanıt verdi:

“Ben bu konudan rahatsızım. Kim olursa olsun çok adil bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Yani bunu bizim belediyelerimiz de yapsa çok adil bir seçim değil. Bana göre adaylığı açıklanan Belediye başkanı kendi seçim çalışması için yaptığı çalışmalarda belediyenin imkânlarını kullanmamalı. Ben şahsım olarak buradan bunun sözünü veriyorum. Yarın bir gün böyle bir durum olmayacak yemin de ederim. İsmail Hakkı Esen belediye imkanlarını kendi şahsı için asla kullanmaz. Orada beytül mal var. Siz sokaktaki sokak hayvanından dahi sorumlusunuz. Şehrül eminsiniz siz bu şehrin imkanlarını seçim esnasında kendi lehinize veya siyasi partiler lehine kullanmamalısınız diye düşünüyorum. Bu konudan rahatsız mısınız? Evet rahatsızım. Çünkü karşınızda bir dev var, biz her attığımız adımın bedelini kuruşuna kadar cebinizden veriyoruz, delikli kuruşuna kadar.  Ama maalesef mevcut belediye başkanlarımız kim olursa olsun; yani dönen tekerde bile, yakılan benzinin, mazotun bile belediyeden tüketilmesi bana göre hak değil diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi bayan istihdamlar oradaki bayan arkadaşlarımızın bile bu seçim esnasında çay bile getirmesi aslında Allah katında adil değil. Yarış esnasında yanlış anlaşılmasın cümlelerim. Ben olsam yapmazdım samimi söylüyorum yani Hazreti Ömer'in adaletini uygulayabilmek lazım”

Esen, Çankırı’nın AKP’ye en fazla destek verdiği illerin başında geldiğini hatırlatarak, “Şimdi çıkıyorlar sürekli şampiyon diyorlar ve şampiyonluk için halâ oy istiyorlar. Sürekli şampiyon oluyoruz ama ne kupamız var ne madalyamız, çıplak şortla koşmaya devam ediyoruz. Eğer şampiyonsak bunun bir mükafatı olmalı ama maalesef Çankırımız bir türlü iktidar nimetlerinden faydalanamadı” diye konuştu.

"SİYAH MAKAM ARAÇLARIYLA DEĞİL; YÜRÜYEREK GEZERİM"
Yıllardır halkın içinde olduğu ve esnaflık yaptığını anlatan Esen, halkın içinde olmayanların halkın sorunlarıyla ilgilenemeyeceğini vurgulayarak, “Seçildiğimiz günden sona sürekli halkın içinde olacağımıza söz veriyorum. Yakın yerlere yürüyerek, uzak yerlere, yani Kırkevler Esentepe gibi mahallelere scooterla gideceğim. Siyah makam araçlarıyla değil, halkın arasında yürüyerek, uzak yerlere bisikletle gideceğim” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK PROBLEM İSTİHDAM
Esen, “Çankırı’nın en büyük problemi nedir?”  araştırması yaptıklarını, park ve altyapının en büyük problem olarak görüleceğini beklerken, istihdamın ilk sırada yer aldığının altını çizerek, “Biz de plan, program ve projelerimizi istihdam üzerine yaptık. Çalışacak arkadaşlarımız görevlerine devam edecek, buna ilave yüzde 50 istihdamı artıracağız. Bunu belediyenin kasasından bir kuruş çıkartmadan yapacağız. Nasıl yapacağımızı 10 Mart’tan sonra göreceğiz, 1 Nisan’dan sonra fiiliyata geçireceğiz” dedi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKI
Esen, Ak Parti’li belediyenin 3 dönemdir Alparslan Türkeş Parkı’nı gündemde tuttuğunu ifade ederek “Bütün liderlerin parkını yaptın da ilk önce yapacağın Alparslan Türkeş Parkı söylemini oy için kullanıyorsun. Biz bunu yemiyoruz artık! Keşke ona da dokunulmasa. Bizim müthiş bir Alparslan Türkeş Parkı projemiz var. Nereye yapılacağını 10 Mart’ta hep beraber göreceğiz. Çankırı’daki en güzel parkı yapacağız” dedi.

ORTAK AKIL-ORTAK KARAR
“1 Nisan’da belediye MHP’nin olacak, dolayısıyla Çankırı’nın olacak” diyen Esen ortak akıl, ortak kararla yöneteceklerini,  herkese saygı duyduklarını, saygı duyulmasını öğreteceklerini belirterek, “Siyah camlı makam aracımızı bırakacağız. Uzak yere scooter ile gideceğiz. Şehir içinde yürüyerek gezeceğiz” şeklinde konuştu.

BANKAMATİK ÇALIŞANLARI
Esen, belediyede çalışmak isteyen kimseyi işten çıkartmayacaklarını ifade ederken, haksız kazanç elde eden isimlere de müsamaha göstermeyeceklerinin altını çizdi.

"ÇAYDAN – ÇORBADAN PROJE OLMAZ"
Gazetecilerin Tatlıçay düzenlemesi ile ilgili sorusuna da cevap veren Esen, “Ben bu konuya çok üzülüyorum. Kastamonu’nun 20 yıl, Eskişehir’in 30 yıl evvel yaptığı çayı 15 yıldır halkın önüne sürmemize rağmen bitirip içinden çıkamadık. Çaydan çorbadan proje olmaz. Evet Tatlıçay’ın düzenlemesiyle ilgili bir planımız var ama bunu proje olarak halkın önüne koymaya ben artık utanır oldum” şeklinde konuştu.

Kahvaltıya MHP İl Başkanı Hasan Çakır, Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akbaba, Kadın Kolları Başkanı Huriye Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı M. Alperen Şahin ile belediye meclis üye adayları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler