MHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt iddiaları cevapladı

MHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt iddiaları cevapladı

MHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt, sayfalarımızda yer alan "MHP Çankırı İl Kongresi'nde Başkan Esen'e darbe!" başlıklı haberimize istinaden sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt'un Sözcü18 sayfalarında yer alan "MHP Çankırı İl Kongresi'nde Başkan Esen'e darbe" başlıklı haberimizde yer alan iddialarla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

"Son günlerde sosyal medyadaki bazı haber siteleri ve gruplarda Partimiz ve Belediye Başkanımız hakkında çıkan mesnetsiz haber ve yorumlara cevaben; sosyal medyanın karanlık çukurlarında tedavüle sokulan algı operasyonları, linç kampanyaları, yalan rüzgarları, itibar suikastları adına her gün bir yenisi servis edilen adeta Bizans taktiklerini aratmayan şaibe ve şüphe yüklü iddialar, önümüzdeki yerel seçimlerde başarı umutlarımızı asla kıramayacaktır. Kendilerine taktıkları sahte rumuzların arkasına saklanıp bilgisayar başında klavyeşörlük yapanlar; milliyetçi ülkücü bir belediyenin Anadolu'nun bu kadim şehrinin gelişimine yaptığı katkıyı hazmedemeyerek suları bulandırma gayretleriyle teşkilatımız arasında bir sorun varmış gibi gösterip sonuç alamayınca da, öfke nöbetlerine girmektedirler. Yapılan yorum ve paylaşımlar uzaktan kumanda edilen sığ düşüncelerin ve hezeyanların bir tepkimesidir.

09 Şubat 1969 tarihinden günümüze hiçbir zulüm ve haksızlığa boyun eğmedik. Teşkilatımızın tüm bileşenleriyle, tüm ülkücü kuruluşlarla birlik beraberlik içinde hedefimize doğru ilerliyoruz. Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Esen çalışkanlığı ve başarılarıyla bizim yüz akımızdır. Çalışmalarını takdir ediyoruz, her konuda kendini savunuruz, her zaman yanındayız. Bunun aksine yapılan ve tarafımızdan yapılmayan hiç bir açıklama gerçek değildir, bühtandır, iftiradır.

Sosyal medyada konuyla hiç alakası olmayan gönderi ve oyun terimlerini bile tevil ederek farklı anlamlar yükleme gayretini habercilik zannedenler her zaman yanıldıklarını anlayacaklar bunun cevabını ilk seçimde alacaklardır.

Kamu oyuna saygı ile duyurulur.

Ahmet Kurt / MHP İl Başkanı"

BAŞKAN KURT İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜK...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Kurt ile 'sosyal medya paylaşımı' sonrası telefonla görüştük. Kendisini aradım ve öncelikle yeni dönem ile ilgili görevinde başarılar diledim.

Sonrasında yaptığımız haberle ilgili karşılıklı görüş alışverişimiz oldu. Konuşma diyaloğu içerisinde "bizim de eksikliklerimizin olabileceğini" belirttikten sonra "Önemli olan ard niyetli olmama" konusunda da mutabık kaldık. Uzun lafın kısası MHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt siyasetini yapacak ben de Vedat Beki olarak 'gazeteci' kimliğimle gazeteciliğimi yapacağım. Açıklamada yeralan ve gerek haber gerekse şahsımı hedef alan cümlelerle ilgili 'karşı cevaplarımı' bu satırlardan vermeye çalışacağım.

Başkan Kurt'un ilk girişte dile getirdiği "... yalan rüzgarları, itibar suikastları adına her gün bir yenisi servis edilen adeta Bizans taktiklerini aratmayan şaibe ve şüphe yüklü iddialar..." cümleleri tartışmaya çok açık...

Kaleme aldığım haber metninde bu iddiaların karşılığı olarak gösterilebilecek 'net' bir ya da birden fazla cümle yok. Neden yok? Çünkü haberimizin içeriği tamamen 'açık istihbarat' olarak karşımızda yaşanan olaylar zinciri..

Bu olayları Sözcü18 personel(ler)i gerçekleştirmedi! MHP Merkez İlçe Kongresi yaptı, şehirde 15 yıl sonra belediye başkanlığını kazanan ve 4.5 yılı aşkın bir süredir 'başkanlık' yapan MHP'li İsmail Hakkı Esen konuşturulmadı!

Onu geçtim sıra geldi il kongresine... Yine şehrin belediye başkanı MHP'li ismail Hakkı Esen kürsüde yok!

Bunu da geçtim çok değil daha 4 ay önce milletvekili genel seçimlerinde partisinin 1. sıra adayı 'milletvekili' olsun diye Çankırı'yı karış karış gezen, kürsüye çıkıp milletvekili adayı olarak kendisine 'oy istediği' Pelin Yılık hanımefendi, il kongresinde kürsüye çıkıyor, hazirunu selamlıyor ve yaklaşık 8-9 dakika konuşuyor!

Sayın milletvekili hanımefendinin konuşma metni içerisinde bir tane 'Çankırı Belediyesi, bir tane 'İsmail Hakkı Esen' yok!

Siyaseti bir kenara, dava arkadaşlığını öbür kenara koydum; İnsanlık da mı öldü?

Kürsüdeki konuşmasının video görüntülerini sonuna kadar dinlerken dondum kaldım!

Neden mi?

MHP'nin Çankırı milletvekilini, AK Parti milletvekili sandım bir an!

Samimiyetle söylüyorum AK Parti milletvekili o kongre salonunda kürsüden konuşma yapsaydı, 'Çankırı Belediyesi' de derdi, İsmail Hakkı Esen'in de ismini zikrederdi!

Gelelim Ahmet Kurt'un açıklamasının son paragrafına:

"Sosyal medyada konuyla hiç alakası olmayan gönderi ve oyun terimlerini bile tevil ederek farklı anlamlar yükleme gayretini habercilik zannedenler her zaman yanıldıklarını anlayacaklar bunun cevabını ilk seçimde alacaklardır."

Çok açık söylüyorum bu cümleler hiç mi hiç oturmadı Sn. Kurt! Neden mi oturmadı?

Öncelikli olarak sevgili yeğenimiz (!) sınırını bilecek... Babasını zor durumda bırakacak eylemlerden uzak kalacak! Kusura bakmayın kimse 'aptal' değil! O paylaşımı da 'habercilik' adına değil, ilgili haberde ortaya koyduğumuz 'tez'i desteklediği için haber içerisinde yer verdim.

Geleyim bitirici cümlenize: "... her zaman yanıldıklarını anlayacaklar bunun cevabını ilk seçimde alacaklardır."

Bu da hiç olmadı Sayın Kurt... Neden olmadı biliyor musunuz?

MHP'nin 'belediye başkan adayı' mevcut Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in bugün oturduğu koltuğun 4 ayaklı sandalyesinden 1 ayağının sahibi Sözcü18'dir...

Aksini iddia eden var ise, buyursun gelsin... Her zeminde sabaha kadar tartışalım...

Vedat Beki, 15 yılın son 12 yılında AKP'nin Belediye Başkanı İrfan Dinç ile ilgili sayısız olumsuz-eleştirel haberler yaptı! Başta siz olmak üzere; Bugünün sözde kendilerine toz kondurmayan MHP'lileri, Ülkücüleri, kendilerini 'Çankırı sevdalısı' olarak görenler o günlerde sahiden siz nerelerdeydiniz?

AKP'nin Çankırı İl Başkanı'na 'donu düşük' derken siz nerelerdeydiniz?

Bu vesileyle şunun altını bir kez daha çizmekte beis görmüyorum:

- Sözcü18 ve Vedat Beki eksiğiyle, fazlasıyla, günahıyla sevabıyla yaklaşık 16 yıldır buralarda... Çankırı'ya yaptığım hizmetleri gören görüyor... Görmeyenlere de ne yapsam fayda etmez! Kişisel olarak da beni yakından tanıyanlar bilir; 'görsünler - pohpohlasınlar - alkışlasınlar' diye de eylemde bulunmam... Ama şunu açık yüreklilikle ifade edeyim, 'klavye delikanlısı' değil 'eylem adamı'yım... Ve rakam verecek olursam da Çankırı'nın nüfusu 130 bin ise, 129 bin 500 Çankırılı'dan daha Çankırılı'yım...

Ben yazarım Çankırı konuşur... Ben yazarım Çankırı tartışır... Ben yazarım Çankırı haberdar olur...

Bana böylesi bir fırsatı verdiğiniz için şahsınıza müteşekkirim Sn. Kurt...

Vedat Beki / Editör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
42 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler