MHP Çankırı İl Başkanlığı'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne karanfilli kutlama

MHP Çankırı İl Başkanlığı'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne karanfilli kutlama

MHP İl Başkanlığında, Kadın Kolları üyelerinin katılımıyla aziz şehitlerimiz için Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan program,  il ve Merke ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Pazar Pazarında ve Yunus AVM'de karanfil dağıtımı ile devam edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle MHP Çankırı İl Başkanlığı ile Merkez İlçe ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de katılırken, etkinlik çerçevesinde Pazar Pazarı ve Yunus AVM'de kadınlara karanfil dağıtımı gerçekleştirildi.

Etkinlikle ilgili olarak MHP Çankırı İl Başkan Vekili Mustafa Türkoğlu ile Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akbaba imzalı yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle; Kadın olmanın önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bu günde; Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir.

Yıllardan beridir bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar hayatın her alanında kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmuştur.

Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Nitekim kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatın içinde eşit, onurlu ve saygın bir yeri olması gerekir ve bunun artmasında da herkese büyük görevler düşmektedir.

Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine onlardır.

Ailesine katkı sağlamak uğruna nasır tutmuş elleriyle, şehit evladını vatan toprağına uğurlarken döktüğü gözyaşlarıyla, umudun hiç eksik olmadığı bakışlarıyla, duanın ve iyi dileklerin çağlayan gibi aktığı sözleriyle kadınlar milletimizin ruhu olmuştur.

Günümüzde kadınlarımızın maalesef hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz mümkün değildir. Unutmamak gerekir ki, demokrasinin uygulanmasını ve gelişmesini engelleyen etkenler ile kadın haklarının ihlal edilmesine yol açan hususlar bir ve aynıdır.

Şüphesiz gelişmiş ve medeni bir toplumun en başta gelen özellikleri arasında kadınlara yönelik baskının, şiddetin, hakaretin, dışlanmışlığın, eşitsizliğin, bağımlığın ortadan kalkması yer almaktadır. Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.

Kadın haklarının evrensel, bölünmez, vazgeçilmez, ayrılmaz bir bütün olduğunu kabul eden vizyon genişliğinin yanı sıra; kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilincine ulaşmış ve gereğini yerine getiren sorumluluk kültürüyle de önümüzdeki sorunların aşılacağına inanıyoruz.

Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar Türk-İslam coğrafyasındaki kadınların ve bir ses bekleyen, özelde Çankırı'mızın genelde bütün kadınlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyor, hepsini hürmetle selamlıyoruz.

MHP Çankırı İl Başkan V. Mustafa TÜRKOĞLU ve
MHP Çankırı Merkez İlçe Başkanı Bahadır AKBABA"

cankiri-mhp-dunya-kadinlar-gunu-etkinlik-resim-012.jpg

mhp-cankiri-yunus-avm-dunya-kadinlar-gunu-resim-0122222.jpg

karanfil-dagitimi-cankiri-mhp-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler