MHP Çankırı Merkez İlçe Kongresi ertelendi

MHP Çankırı Merkez İlçe Kongresi ertelendi

Daha önceden 27 Ağustos Pazar günü yapılacağı açıklanan MHP Çankırı Merkez İlçe Kongresinin ertelendiği öğrenildi.

ÇANKIRI teşkilatlarında ilçe kongrelerine 14 Ağustos'ta Ilgaz ve Korgun ile start veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), takvimde 27 Ağustos Pazar günü yeralan Merkez İlçe Kongresi'ni 31 Ağustos Perşembe gününe ertelendi.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI DEĞİŞİYOR!

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre halen Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapan Mahmut Doğar'ın kongreye 'aday' olarak girmeyeceği, 'tek' listeyle yapılacak seçime halen yönetim kurulunda görev yapan Av. Mehmet Fatih Kaya'nın 'başkan adayı' olarak gireceği kulislerde konuşulmakta.

İL BAŞKANI AHMET KURT KOLTUĞUNU KORUR MU?

MHP Çankırı parti tabanında gözler İl Başkanlığı koltuğunda oturan Ahmet Kurt'un koltuğunu koruyup koruyamayacağına çevrildi. 17 Eylül Salı günü yapılacak olan MHP Çankırı İl Kongresi öncesi; Kulislerde Merkez İlçe Başkanı'nın değişmesi ile birlikte İl Başkanlığı koltuğunun da değişeceği yönünde farklı iddialar konuşulmakta.

İl Başkanı Ahmet Kurt'un 2019 seçim sürecinde 'il başkanı olmamasına' rağmen parti tabanı içerisinde 'Seçim kazanan İl Başkanı' rüzgârını estirdiği malum. Ancak son aylarda bu rüzgârın kırıldığı ve parti tabanında Ahmet Kurt'a karşı olumsuz tepkilerin oluştuğu yönünde de çok fazla kulis bilgisi mevcut.

Merkez İlçe Kongresi'nin 4 gün ertelenmesi de parti tabanındaki biriken tepkilerin sonuçlarından bir tanesi olabilir. Merkez İlçe'de 'başkanlık' koltuğunun değişmesi MHP İl Başkanlığı koltuğunun da değişeceğine dair önemli bir 'partiiçi siyasi bir gelişme' olarak değerlendirilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler