MHP Çankırı'da deprem: Üç ilçe başkanı istifa etti!

MHP Çankırı'da deprem: Üç ilçe başkanı istifa etti!

MHP Çankırı teşkilatlarında ard arda istifalar yaşandı. Çerkeş, Kurşunlu ilçe başkanlarının istifaları konuşulurken dün de Ilgaz İlçe Başkanı Mürsel Çelik görevinden istifa etti.

MHP Çankırı'da ilçe teşkilatlarında ardı ardına istifalar geliyor... Geçtiğimiz günlerde MHP'de ilk istifa haberi Çerkeş'den gelmişti. MHP Çerkeş ilçe başkanı İsa Kirendibi geçtiğimiz günlerde istifasını verdi. Bu istifanın hemen ardından MHP Kurşunlu İlçe Başkanı Turan Oran istifa etti. Her iki istifa da parti tabanında yoğun bir şekilde tartışılırken dün yaşanan gelişme MHP kulislerine adeta bomba gibi düştü! MHP Ilgaz İlçe Başkanı Mürsel Çelik'in istifasını vererek başkanlıktan ayrıldığı öğrenildi.

İSTİFALARLA İLGİLİ KULİSLERDEN SIZANLAR

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre MHP'de yaşanan istifalarla ilgili olarak siyasi kulislerde konuşulanlara göre; Çerkeş İlçe Başkanı İsa Kirendibi'yi 'istifa'ya götüren sürecin temelinde 'ilçe teşkilatı'nın giderlerinin karşılan(a)maması olduğu, Kirendibi'nin 'istifa' öncesinde konuyu Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'le karşılıklı görüştüğü ve Esen'in talimatı doğrultusunda kendisine bir miktar nakdi yardımda bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.

MHP Kurşunlu İlçe Başkanı Turan Oran'ı 'istifa'ya götüren nedenin de "kadrolu iş" olduğu belirtilmekte! Kulislerden sızan bilgilere göre Turan Oran, Belediye Başkanı Esen'in, Kurşunlu'nun AKP'li Belediye Başkanı Şakir Kaymak'ı aramasını istediği ancak bu öneriyi Başkan Esen'in kabul etmediği gibi "Benim Kurşunlu Belediye Başkanı'nı bu konuda aramam yersiz olur! İş istiyorsa gelsin Çankırı Belediyesi'nde işbaşı yapsın" dediği ifade edilmekte. Başkan Esen'in bu teklifi karşısında Turan Oran'ın da; "Benim her gün Kurşunlu'dan Çankırı'ya gidip gelmem zor olacağı gibi yanlış da anlaşılabilir. Buna hiç gerek yok!" diyerek istifasını verdiği belirtilmekte.

MÜRSEL ÇELİK'TEN AÇIKLAMA 

MHP Ilgaz İlçe Başkanlığı'ndan 'istifa' eden Mürsel Çelik, haberimiz sonrası tarafımıza göndermiş olduğu açıklamada; "Annem ve eşimin sağlık sorunları nedeniyle istifamı verdim. MHP Genel Merkezi'nde onayım bekliyor. Halen MHP üyesiyim. Milliyetçi Hareket Partisi ve Sayın Devlet Bahçeli'nin emrindeyim." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler