MHP: Güçlüden yana değil, haktan yanayız

MHP: Güçlüden yana değil, haktan yanayız

MHP Merkez İlçe Başkanı Mahmut Doğar "Bu yolsuzluk operasyonu nerelere uzanacaktır? Yerel yönetimlerde olduğu iddia edilen yolsuzluklara kadar uzanacak mıdır?" diye sordu.

MHP Çankırı Merkez İlçe Başkanı Mahmut Doğar, ülke gündeminin baş köşesine oturan 'yolsuzluk operasyonu' sonrası yaptığı yazılı açıklamada "Operasyonu yürüten ekip ve elemanların alelacele görevden alınmaları, konunun vahametini açıkça göstermekte, polis müdürlerinin olaydan bir gün sonra görevden alınmalarının izahı da mümkün değildir." dedi.
 
Merkez İlçe Başkanı Doğar'ın yazılı açıklaması şöyle:
 
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak son günlerde meydana gelen olayları esefle karşılamakta, cereyan eden yolsuzluk operasyonlarında ortaya çıkan kişi ve kişilerin konumları gereği çok manidar olduğunu ifade etmekteyiz.
 
Daha önceleri MHP ile ilgili yayınlanan kasetlerden dolayı MHP camiasına ahlak dersi verenler bu pozisyonlar karşısında sus pus olmuşlardır. Daha da vahimi internette bir sürü bilgi, belge ve kasetin de dolaştığını ifade edenler var. Ancak her şeye rağmen MHP olarak bizler bu tür seviyesi düşük siyasetten memnun değiliz…
 
Başkalarına ahlak, dürüstlük ve namus dersi verenlerin ve bunlara yandaş gayreti ile basın desteğini sağlamaya çalışanların aynaya bakmaları gerekir.
 
Operasyonu yürüten ekip ve elemanların alelacele görevden alınmaları, konunun vahametini açıkça göstermekte, polis müdürlerinin olaydan bir gün sonra görevden alınmalarının izahı da mümkün değildir.
 
AKP iktidarı bu olayda sınıfta kalmıştır. Bu yolsuzluk operasyonu nerelere uzanacaktır? Yerel yönetimlerde olduğu iddia edilen yolsuzluklara kadar uzanacak mıdır?
 
Bugüne kadar seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları ve diğerleri için hazırlanan fezlekeler, yolsuzluk dosyaları ve inceleme konuları için hükümet gereken izni verecek midir? Konuya bakılırsa AKP hükümetinin izin vermeyeceği anlaşılmaktadır. Zira görevini yapan kamu görevlileri, polisler, savcılar ve hakimlerin hükümet tarafından görevden alındığına hep tanık olduk. Bu kez de böyle olacaktır. Hükümet asla izin vermeyecek ve Deniz Feneri olayında olduğu gibi olay kapatılacak mıdır?
 
MHP olarak olayın takipçisi olacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen, ahlaksızlığını ahlak bezirganlığı ile gizleyenlerin korkulu rüyası olacağız. Biz MHP olarak Hz.Ömer’in adaletini ölümüne savunan bir misyonun mensuplarıyız. Güçlüden yana değil haklıdan ve haktan yanayız.
 
Türkiye temizleniyor diye bağıranlar bugün ortada yoklar.
 
Adalet herkese lazımdır. Dün adalete ihtiyacı olanları görmezden gelenlerin bu gün adalete ihtiyaçları vardır.
 
MHP adaletin, hukukun, eşitliğin ve insan onurunun yanındadır. Dün de böyle olmuştur, bu günde böyle olmaktadır.
 
AKP iktidarının yolsuzlukların üzerine gideceği ümidini taşımaktayız. Daha da ileri giderek yerel yönetim ve yerel yönetimdeki bazı birimlerin üzerine isnat edilen yolsuzluk suçlamalarının da önünü açacağı inancındayız. Eğer bu sağlanmazsa AKP iktidarı görevini yapmamış bir iktidar olarak tarihe geçecektir ve yolsuzluklarla anılacaktır.
.
Bu olaylar Avrupa ülkelerinde cereyan etseydi, adı geçen bakanlar çoktan istifa etmişlerdi. Konuya bu açıdan bakıldığında kafa yoracağımız çok konunun olduğuna inanmaktayız.
 
Karar ve yorum Yüce Türk Milletinindir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler