MHP Kurultay'a gidiyor

MHP Kurultay'a gidiyor

Mahkeme MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesine karar verdi.

Siyasetin gözünün çevrildiği MHP davası için karar verildi ve Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP muhaliflerinin olağanüstü kurultay yapılması talebini kabul etti. Partiye 4 kişilik çağrı heyeti atandı. Çağrı heyetinde Ayhan Erel, Turan Yaldız, Mehmet Bilgiç ve Ali Sağır heyette bulunan isimler… Partinin; mahkemenin bu kararı uyarınca 21 gün içerisinde kongreye gitmesi gerekiyor. Bu karar Meral Akşener başta olmak üzere, muhalifler ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kaderini etkileyecek.

MHP ile ilgili davaya bakan hakim Ümran Kaptan, başvurunun yeterli imza ile yapıldığını ve belgelerde de eksiklik olmadığını tespit ederek başvurunun kabul edildiğini açıkladı. MHP Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın bu karar üzerine yaptığı açıklamada ‘’Temyize gideceğiz’’ dedi.

ÇAĞRI HEYETİ ATADI!
MHP’deki Genel Başkan adayları, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın 543 büyük kongre delegesinden imza toplayıp olağanüstü tüzük kurultayının toplanması talebinde bulunmuştu. MHP yönetim ise bu isteği yerine getirmeyince muhalif kanat dava açmak zorunda kaldı.Mahkeme hem davayı kabul etti hem de ‘’çağrı heyeti” kararı verdi. Karar Yargıtay tarafından da onaylanırsa, MHP’yi olağanüstü kongreye bu heyet götürecek. Heyette Ayhan Erel, Turan Yaldız, Mehmet Bilgiç ve Ali Sağır isimleri yer alıyor.

SEMİH YALÇIN: KARARI DOĞRU BULMUYORUZ,
ÜST MAHKEMEYE GİDECEĞİZ
MHP, mahkemenin verdiği 'olağanüstü kurultay' kararını üst mahkemeye götüreceğini açıkladı.

MHP Genel Merkezi, 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği olağanüstü kurultay kararını temyize götüreceğini açıkladı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Kararı doğru bulmuyoruz, üst mahkemeye gideceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler