MHP tehdit etti, Avşar çıldırdı: Sana ne lan...

MHP tehdit etti, Avşar çıldırdı: Sana ne lan...

Hülya Avşar, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın açıklamaları karşısında adeta çıldırdı.

Sinema sanatçısı Hülya Avşar’ın askeri darbe döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı ’Veda Mektubu-Ankara Yazı’ filminde Pehlivanoğlu’nun annesini oynayacağını açıklaması MHP’yi çılgına çevirdi. MHP’nin tepkisine Avşar’ın yanıtı da aynı sertlikte oldu.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti:

“TRT’nin Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle desteklediği 33 sinema filminden biri olan ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’nda 1980 askeri darbesinde 22 yaşında idam edilen şehit ülküdaşımız Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatı ve idamın ardından ailesinin yaşadığı dramın beyazperdeye yansıtılacağı basına yansımıştır. Dönemin Başbakanı Erdoğan TBMM kürsüsünden şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu işine gelmeyen kısımlarını atlayarak okumuştu. İhtimaldir ki hükümetin arka bahçesi olan Tayyip Recep Televizyonu TRT işine geldiği gibi şehidimizin hayatını beyaz perdeye aktarmayı planlamaktadır. Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi de şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

O SETİ BAŞLARINA YIKARIZ
“Ülkücülerin neler çektiğini, ülkücünün çilesini romanlarda dahi okumayanlar, ülkücüleri anlamazlar. O dönemlerde biz mücadele ederken top peşinde koşanlar bizim mücadelemizi anlayamazlar. Kimse Milliyetçi-Ülkücü hareketin değerleri üzerinden hesap yapmaya kalkmamalıdır. O setleri hesap sahiplerinin başına yıkarız, altından kalkamazlar. Herkes aklını başına alsın.”

‘SANA NE LAN…’
Hülya Avşar, hurriyet.com.tr aracılığıyla Büyükataman’a sert bir cevap verdi:

"Velev ki bir partiye destek veriyorum.
Velev ki Ello kızı Malakanım.
Velev ki Hülya Avşarım.
Velev ki Beşiktaşlıyım.
Velev ki Kürdüm
Velev ki Türküm

Sana ne lan, seni araştırırsak neler çıkar kimbilir dibinden, ondan da banane. Bana Ello kızı Malakan diyerek bölücülük yapan, sanatımla kişiliğimi karıştıran, fikirlerime saygı duymayarak demokrasiye, özgürlüğe karşı olduğunu gösteren sen kimsen, ben bu filmde oynayacağım, sizde gelin engelleyin.
32 yıllık sanat hayatımı, ne size ne de başka bir partiye göre yönlendirmeyeceğim. Şunu bilin ki Hülya Avşar kısacası sanat ve sanatçı partiler üstüdür. HADDİNİZİ BİLİN.

Hele ki anneliğime laf söylerseniz, tek başıma bir kadın olarak sizinle başederim. Bekliyorum sete hem de arkama sizin gibi parti gücünü almadan, tek bir kadın olarak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler