MHP’de ağır toplardan deklarasyon

MHP’de ağır toplardan deklarasyon

MHP’nin hafta sonu Kızılcahamam’da yapacağı “kritik” kamp öncesi 19. dönem milletvekilleri deklarasyon yayınladı.

Alparslan Türkeş’in çalışma arkadaşları Devlet Bahçeli’ye, “Makul süre içinde tüzük değişikliği ve seçim gündemli olarak olağanüstü büyük kongreyi topla” çağrısı yaptı.

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Şemsek, Musa Erarıcı, Mustafa Dağcı, Osman Develioğlu, Osman Sevimli, Rıza Müftüoğlu, Seyfi Şahin, Tuncay Şekercioğlu ile Yaşar Erbaz’ın kaleme aldığı deklarasyonda MHP’deki iç mücadele, çalkantı ve yarışın partiye zarar verdiği savunuldu.

KONGRE TOPLANMALI
MHP’nin “ak sakallıları” olarak tanımlanan önemli isimleri basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“MHP’nin değerli yöneticileri bu günkü mevcut durumun kabul edilebilir ve sürdürülebilir, hele 2018 yılına kadar tahammül edilebilir bir durun olmadığını görmeleri gerekir. Daha öncelerden beri var olan, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’den sonra da yoğunlaşan MHP’de iç mücadele, çalkantı ya da yarışın uzun süre devam etmesi, partimizin, Ülkücü-Milliyetçi Hareketin ve daha da önemlisi Türk Milletinin aleyhine olacaktır. Bu bakımlardan sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkez yönetiminin makul süre içinde tüzük değişikliği ve seçim gündemli olarak olağanüstü büyük kongreyi toplamaları gerekir.

YARALAYICI ÜSLUP
Yapılan çalışmalarda ve propagandalarda karşılıklı üzücü ve yaralayıcı, halkımız nezdinde MHP ile ilgili zarar verici sonuçlar doğuracak üsluptan kaçınılması gerekir. Yönetimde olan arkadaşlarımız ile Genel Başkan adayı olanlar ve olacak olanların da; ülkücü hareketi, Milliyetçi Hareket Partisi’ni daha iyi nasıl yöneteceklerine, MHP’nin meselelerinin neler olduğuna, hangi program-proje ve hangi kadrolarla MHP’yi yöneterek iktidar edeceklerine, MHP’nin birliğini, bütünlüğünü nasıl sağlayacaklarına yönelik konulara yoğunlaşmaları doğrusudur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler